Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha veszek egy 6OO-as motort...

Ha veszek egy 6OO-as motort 25kW-ra leírva és ha történik egy nagy balesed akkor megszophatom?

Figyelt kérdés

Tehát ha veszek egy motort 6OO-ast 25kW-al és átiratom a nevemre, rendőr lepecsételi h okés h rendben van hiteles stb.. én megcsinálom a biztosítást stb.. és járok a motorral lehet belőle bármi féle bajom?

AZ A LÉNYEG, hogy valahol a törvénybe benne van, hogy meg kell bizonyosodnom arról, hogy az a motor tényleg annyi kW-e amennyi a papírokba van?

Mert ha kinézek neten egy motort 6OO-ast azt írják hogy 25 kw nekem 25 kw-ra van hajtásim.

Megveszem nem mondják meg h le van írva.

Elviszem a zsarukhoz aláírják hogy rendben a papírok stb.. átvan iratva.

Sehonnan nem tudom meg, hogy nem pászol a szám..

Nekem kötelességem motorszakértőnek lenni, hogy tudjam h az nem annyi kW?

Az itt a kérdés, hogy benne van-e a törvénybe valamilyen formában az h nekem kötelességem ellenőrizni magam van szakértők bevonásával azt, hogy a kW szám pászol-e?

Ha benne van kiidéznétek nekem? :)

Mert ha semmilyen formában nincs akkor senki nem szólhat egy szót se hogy én nem vagyok szakértő és leírtal járok amire nem jövök rá nem de?

Köszönöm.

2012. nov. 8. 19:48
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Mért is?

Elvittem a nekem kiállított forgalmit amit az előző tulaj adott és aszerint állította ki az új forgalmit az én nevemre nemde?

Az az értékeket bele pedig az előző tulaj forgalmijából írta át.

De olyankor nem volt ott az a papír ami igazolja, hogy az a motor le van fojtva stb.. tehát az nincs igazolva.

Mégis átírta a régi papírból a 25kW-ot az új én nevemre kiállított forgalmiba.

És látta, hogy 6OO ccm és 25kW mégis beírta ugyanazt az értékeket az én forgalmira.

Akkor?

2012. nov. 8. 22:11
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem kell minden egyes új forgalminál/adásvételnél igazolni hogy az bezony le van ám fojtva, egyszer megtörtént, bejegyezték, onnantól kezdve 25kW-s papírjai vannak a gépnek.

Bejegyezték, ez van a rendszerben, ennyi. A bejegyzés azelőtt történt hogy te megvetted volna, az átalakítást nem te végeztetted, te 25kW-sként vetted a gépet, ennyi.

2012. nov. 8. 22:16
 13/13 A kérdező kommentje:

Rendben van én értem.

Az előző hsz-em # 10-es nek szólt csak nem írtam oda, ezért elnézést :)

2012. nov. 8. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!