Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha veszek egy 6OO-as motort...

Ha veszek egy 6OO-as motort 25kW-ra leírva és ha történik egy nagy balesed akkor megszophatom?

Figyelt kérdés

Tehát ha veszek egy motort 6OO-ast 25kW-al és átiratom a nevemre, rendőr lepecsételi h okés h rendben van hiteles stb.. én megcsinálom a biztosítást stb.. és járok a motorral lehet belőle bármi féle bajom?

AZ A LÉNYEG, hogy valahol a törvénybe benne van, hogy meg kell bizonyosodnom arról, hogy az a motor tényleg annyi kW-e amennyi a papírokba van?

Mert ha kinézek neten egy motort 6OO-ast azt írják hogy 25 kw nekem 25 kw-ra van hajtásim.

Megveszem nem mondják meg h le van írva.

Elviszem a zsarukhoz aláírják hogy rendben a papírok stb.. átvan iratva.

Sehonnan nem tudom meg, hogy nem pászol a szám..

Nekem kötelességem motorszakértőnek lenni, hogy tudjam h az nem annyi kW?

Az itt a kérdés, hogy benne van-e a törvénybe valamilyen formában az h nekem kötelességem ellenőrizni magam van szakértők bevonásával azt, hogy a kW szám pászol-e?

Ha benne van kiidéznétek nekem? :)

Mert ha semmilyen formában nincs akkor senki nem szólhat egy szót se hogy én nem vagyok szakértő és leírtal járok amire nem jövök rá nem de?

Köszönöm.

2012. nov. 8. 19:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Valamelyik papírban benne van hogy mennyi kW, ezt megkapod amikor átveszed a régi tulajtól a motort

Ha meg akarsz bizonyosodni róla, el kell vinni megvizsgáltatni

Ha papíron 25kW teljesítményű, de ha a motor nem, akkor eljárás indul utána, bírságolás

Feltéve ha meggyógyulsz, és cselekvőképes leszel

2012. nov. 8. 20:16
 2/13 A kérdező kommentje:

Valamelyik papírban ott van.. ha ad olyan papírt...

Nekem konkrét törvény kell ami kimondja, hogy nekem meg kell róla bizonyosodni, hogy nem leírt és nem passzol a kW szám.

Mire fel büntetnek engem meg? Melyik törvényre hivatkozva?

Melyiket szegtem meg?

2012. nov. 8. 20:21
 3/13 anonim ***** válasza:

A motor teljesítménye a forgalmiban van leírva.

Ha abban az szerepel akkor jogilag minden oké.

Ha viszont ott nem szerepel akkor egy sima rutinellenőrzésen is megbuksz a rendőrnél, lobogtathatsz neki bármilyen sajtpapírt.

Ha pl a forgalmiban a rendőr szerint kevesebb szerepel és típusvizsgálatra kötelez és annak eredménye nem téged igazol, akkor neked kell bizonyítani ártatlanságod, ellenkező esetben közokirathamisításért fognak felelősségre vonni: azaz azt kell bizonyítanod, hogy a forgalmit te már úgy kaptad az illetékes jogi szervtől.

2012. nov. 8. 21:04
 4/13 A kérdező kommentje:

"azaz azt kell bizonyítanod, hogy a forgalmit te már úgy kaptad az illetékes jogi szervtől."

Tehát, hogy eredeti-e?

El kell vinnem a forgalmit eredetiség vizsgálatra?

Természetesen eredeti lesz mert a zsaruk írták rá az értéket ők adták ki, csak nem vették észre, hogy az előzőn kisebb szám volt..

Akkor most én milyen hibát is követtem el ha kiderül, hogy eredeti a forgalmi mert ők adták ki?

2012. nov. 8. 21:18
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha a forgalmiban 25kW van, és a motoron nincs utólagos módosítás, azonosítószámok okésak akkor nem lesz vele gond balesetnél sem.

Nem egy Ak-ra papírozott gép rohangál, nem olyan régen még megoldható volt, láttam CBF600-at is 25kW-s papírral.

Ha viszont utólag, homemade henkeled át, és a szakértő kiszúrja csatt után annak lesznek következményei, első körben szabálysértés engedély nélküli vezetésért, biztosítási csalás, engedély nélküli átalakítás, meg még pár kategória passzol erre.

Viszont ha "gyárilag" van kevesebb a forgalmiban akkor nyugodtan közlekedhetsz vele.

Ja, a papírozást nem a rendőrök csinálják, hanem az NKH, és a BM (azaz a "Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálatások Központi Hivatala").

2012. nov. 8. 21:28
 6/13 anonim ***** válasza:

Pontosan ahogy Mr. Flash írta. A rendőrség nem állít ki forgalmit.

Egyébként régebben pl a Motorrad Magyarország foglalkozott motorteljesítmény korlátozással ( teljesen legális ).

2012. nov. 8. 21:30
 7/13 anonim ***** válasza:

#3 akkora hülyeségeket írtál, hogy a képernyőm majd kiégett...

"neked kell bizonyítani ártatlanságod"

Ja talán Kínában! Mo.-on a bizonyítási kényszer a vádhatóságot terheli.

Közokirat-hamisítás? Aztán hol?

A motort forgalmival együtt veszi, amiben szerepel a kW.

Ha ez eltér a valóstól, az nem a vevő hibája, és nem is köteles meggyőződni róla.

Ha a forgalmi hamis, vagy meghamisították az már az átírásnál kiderül. Itt -mint írtam - a vádhatóságnak kell bizonyítani, hogy a vevő, vagy az eladó felelős-e érte.

Ha a forgalmi eredeti, akkor átíratja, és kap egy szintén eredeti új forgalmit. Itt nincs szó hamisításról (a vevő részéről).

Amennyiben később (akár egy balesetet követő műszaki megvizsgálás során) kiderül, hogy a kW már a vásárláskor kapott eredeti forgalmiban is rosszul szerepelt, akkor megint csak nem terheli felelősség a vevőt.

Gondold végig!

2012. nov. 8. 21:37
 8/13 A kérdező kommentje:

"Viszont ha "gyárilag" van kevesebb a forgalmiban akkor nyugodtan közlekedhetsz vele. "

Gyárilag több volt, csak az előző tulaj, valahogy elrendezte magának, hogy kevesebb legyen.

Nekem pedig ideadott egy a "Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálatások Központi Hivatala" -tól kiállított eredeti 25kW-ra iállított forgalmi engedélyt.

Amit én elvittem a "Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálatások Központi Hivatala"-hoz motor tulajdonos átírás céljábol és átírták és adtak egy új forgalmit nekem az én nevemmel de 25kW-al.

Akkor ha gumbanc van ki itt a hibás?

Végeredmányül visszakövetik a dolgot a csalásig tehát az előző tulajdonosig és őt szopatják meg?

2012. nov. 8. 21:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Senki. Nyilván megoldotta valahogy a teljesítménykorlátozást (pl ahogy a #6-os kolléga írta), ugyanis ilyen esetben kell egy átépítési tanúsítvány, plusz hatósági műszaki, teljesítményméréssel egybekötve, ezután jegyzik be a korlátozást az okmányirodában.

Úgyhogy teljesen legális a történet, az hogy (nyilván) vissza van alakítva már mindegy. Nem vagy mérőpad, nem tudod ex-has hány lóerős a gép, így vetted, a forgalmiban ennyi van, nem fognak csesztetni miatta.

2012. nov. 8. 21:41
 10/13 anonim ***** válasza:

"#3 akkora hülyeségeket írtál, hogy a képernyőm majd kiégett...

Igazad van, kösz kiigazítást. Azért a monitorod ne égjen ki, nem venném a szívemre...Vagy colorstar monitorod van? Azok a TVék égtek anno...

2012. nov. 8. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!