Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Lehet ebből gondom?

Lehet ebből gondom?

Figyelt kérdés

Okt 31.-ig kellet volna befizetnem a biztosítást, de elfelejtettem:(

Holnap befizetem.

Lehet ebből valami gondom? Kapok valami büntetést?

2012. nov. 2. 20:15
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Dehogyis, ha nem volt baleseted, vagy a rendőr nem állított meg, semmi.

Egyébként is valamennyi türelmi idő van, meg nem mondom, mennyi, pár nap, egy hét? Irány a posta, és kész. :)

2012. nov. 2. 20:27
 2/5 anonim ***** válasza:

A kötelező biztosítás türelmi idő 2011-ben 60-ról 45 napra csökken.

Visszavonták azt az egyéni képviselői indítványt, amelyik lehetővé tette volna, hogy 2011-ben is 60 nap legyen a kötelező biztosítás türelmi idő. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2011 januárjától 45 napra csökken a kötelező befizetésének türelmi ideje. Tehát aki ennyi idő alatt nem rendezi kötelező biztosítását, annak biztosítója felfüggeszti szerződését. A változásnak komoly következményei lesznek a későbbiekben.

60 napon túl az ügyfélnek új szerződést kell kötnie azon túl, hogy kifizette késedelmi díját és hátralékát. Ez az új szerződés jóval drágábban vehető majd igénybe, ugyanis év közben az átlagos kötelező díjak durván 30%-al magasabbak, mint a kgfb kampány időszaka alatt. Ha még nem lenne elég a gondokból, az autósnak a biztosítás mentes időszak napjaira fedezetlenségi díjat kell fizetnie.

hogy azóta változott e ez a 45 nap türelmi idő azt nem tudom ,de szerintem nem úgy hogy nem hiszem hogy bármiféle büntetést kapnál, volt már nálam is, hogy csúsztam 1 hónapot és nem volt semmi

2012. nov. 2. 20:58
 3/5 anonim ***** válasza:
És ha a rendőr megállítja, akkor mi van? Semmi! ;)
2012. nov. 2. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
30 nap a türelmi idő, én sem szoktam elsietni a befizetést.
2012. nov. 3. 06:03
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

Második sorban van, hogy 60 nap.

Én nemegyszer adtam fel 40-50 nap elteltével. Semmit nem számítottak fel.Nyugodj meg,semmi következménye nincs!

2012. nov. 3. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!