Át kell iratni a címet a forgalmiban?
Figyelt kérdés
Ha elköltözünk át kell iratni az autó forgalmijában a címet? Az akkor külön illeték-köteles?2009. aug. 4. 16:26
1/5 anonim válasza:
Na ez engem is érdekelne. Én sem irattam még át két forgalmiban. Ha átiratod biztos hogy kell érte pár ezret fizetni, valószinüleg új forgalmi. De a lakcimkártyát is az okmányiroda irja át, fell kellett volna hogy tünjön nekik.
2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy jön ide a lakcímkártya:-)) A súlyadó egyébként már az új címre jött, csak a drága férjem még nem intézte el a kocsipapírt. Nemsokára lejár a hitel is, és gondolom a régi címére fogják a törzskönyvet is kiállítani. Csak tudjuk, hogy minden megmozdulás ezrekbe kerül. Amikor én átírattam az új asszonynevemre az én autómat, 15.000,- forintomba került, amit mondjuk abszolút pofátlanságnak vélek. Nem tudom, egy lakcímváltozás is ennyibe kerül-e.
2009. aug. 5. 07:52
3/5 anonim válasza:
Akkor lehet hogy érdemes lenne ugyanakkor iratni, amikor a hitel törlitek róla. A lakcimkártya úgy jött oda hogy azt is az okmányiroda állitja ki, igy a mai modern technikájukkal szerintem simán észrevehető hogy a tulajdonosnak változott a lakcime és autó is van a nevén, van még nem tud ennyit az okmányiroda? az is lehet.
4/5 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy érdemesebb lesz azt kivárni, igazad van. Egyébként itt semmi nem működik! Nem hogy két ügyet nem lehet összevezetni, de számtalan példába bele futottam, hogy a Gizike nem adta át a tőle 1 asztalra ülő Pirikének a papírt, ezért az ügyfélnek fél éveket kellett baromságok után futkosnia!
Az lenne jó, ha lenne egy központi adatrendszer, ahol minden összefut. Csakhogy akkor ugye legalább a fél bandát mindjárt szélnek is ereszthetnék!!! :-))))
2009. aug. 5. 10:47
5/5 anonim válasza:
Nem hiszem hogy azért elengednék őket, hogy jobb lenne a rendszer, az adatokat akkor is be kellene ugyanúgy vinni. Mondjuk engem is foglalkoztat, mert egyrészt van egy eladó motorom amit nem tudom át tudna e igy iratni az új tulaj eladás esetén. Mindenesetre csodálkozom hogy senki nem ir erről egy tutibb infót, valakinek kellett hogy legyen ilyen tapasztalata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!