Lehet nagyszülő nevére autót venni?
Csak mert sokkal olcsóbb lenne a biztosítás. Nekem 60000, nekik 15000. Meg lehet oldani, hogy a nagyszülő van bejegyezve mint tulajdonos és üzembentartó, de mégis én használom az autót?
18F
Ha a nagyszülő a tulaj és az üzembentartó is egyben, akkor írtok egy kölcsönadásit és kész.
De a legjobb az lenne, ha te lennél a TULAJ és a nagyszülő az ÜZEMBENTARTÓ, mert a biztosítást ilyenkor az üzembentartónak kell kötnie.
A nagyszülő a tulaj,minden az Ő nevén van.
Te kölcsönadásival használod az autót és kész.
Az üzembentartói marhaság mert annyi pénzbe kerülne mint a kfb. különbözet és ugyanúgy a tulajt terheli az egyetemleges felelősség - akkor meg minek a macera és a pénzkidobás??
Szerintem.
:)
Utolsó okostojásnak :
Egy dolog amit olvasol és más a való világ.
Valóban ELSŐ KÖRBEN az üzembentartón próbálják bevasalni a tilos parkolás,gyorshajtás stb. költségeit.
Aki,ha passzív,mentesül és második körben a tulajdonosnak kell jót állnia. Ha Ő sem tud vagy akar,mindenképp megszívja mert akár az ingatlanvagyonára is ráterhelik a követelést. Ha a behajtók is Lyukra futottak akkor harmadik körben magát az autót büntetik,forgalomból való kitiltással addig amíg a befizetés(ek) megvalósul.
egypénzbehajtó
:p))
Kérdezőnek :
Mert kölcsönadási szerződéssel (ami 2 tanú által hitelesített magánokirat) szabályos,törvényes,megengedett stb.
E nélkül halomnyi macerának teszi ki magát akár a házaspár egyik tagja is (aki lehet,hogy épp ellopta a tőle fél éve külön élő férje/felesége autóját) pl. simán félreállíthatják amíg nem igazolja az általa elmondottak valódiságát - ami sokszor nem egyszerű ...
Jóval egyszerűbb egy netről letöltött nyomtatvány 1 perc alatt kitölteni,aláírni és írattatni.
De szíve joga bárkinek azt csinálni amit akar - ez egy szab ad ország.
Vagy nem ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!