Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Biztosítót szeretnék váltani....

Biztosítót szeretnék váltani. Hol kezdjem? Augusztus 15. -én járt le.

Figyelt kérdés

2001-es évjáratú 50 köbös motorra, aug. 15.-én járt le a kötelezőm, kiküldték az új csekket 7000ft+az apró, ezt kicsit sokallom, új biztoítót választanék. káreseményem nemvolt, a balesetiadó-hátralékot év közben kifizettem.

olvastam tán, hogy fel kell mondani a régit, vagy mi.

ja, Debreceni vagyok. szóval hogyan kezdjek bele?

esetleg ajánlana valaki egy online, átláthaó kötelező-biztosítási kalkulátort?

2012. aug. 18. 15:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha augusztus 15-én járt le, akkor az szívás, mert lekésted a váltást. Váltani csak úgy lehet, hogy a lejárati idő előtt legkésőbb 30 nappal (azaz július 17-ig) írásban kéred a szerződés megszüntetését, és kötsz egy másikat a hátralévő 30 nap alatt valahol. Így, hogy lekésted 1 évig maradsz.
2012. aug. 18. 15:46
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszoló halálpontosan leírta!
2012. aug. 18. 15:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Most már ne válts semmit, a lejárati idő előtt kellett volna megtenned. Majd jövőre hátha időben eszedbe jut. Addig is nézegesd a biztositas.hu vagy a netrisk.hu kalkulátorát. Nem kell hozzá nagydoktori, hogy megértsd a működésüket és megbízható eredményt adnak.
2012. aug. 18. 15:48
 4/14 A kérdező kommentje:
és ha nem fizetem be a biztosítási díjat akkor felmondanak nem?
2012. aug. 18. 16:32
 5/14 anonim ***** válasza:
Fel, de akkor fedezetlenségi díjat kell fizetned, ami pár száz forint naponta. Ha azt kicsengetted, akkor talán tudsz biztosítót váltani, de akkor is csak olyan opcióban, hogy "díjnemfizetés miatt megszűnt biztosítás" ... Gondolom ott is lesz nem kis felár. Jobban jársz ha jövőre időben váltasz, jelenleg a 7000+apróhoz képest csak buknál.
2012. aug. 18. 16:46
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha nem fizeted a biztosításod, azt díjenmfizetés miatt megszüntetik, a nem fizetett napok után fedezetlenségi díjat KELL majd fizetned, és ha kötni szeretnél biztosítást azt UGYANANNÁL a biztosítónál KELL, ahol megszüntették. Ergó: nem fogsz tudni másikhoz menni, csak egy esetben.
2012. aug. 18. 19:48
 7/14 anonim ***** válasza:
Üzembentartó bejegyzéssel, vagy üzembentartó cserével. Mert ilyenkor az üzembentartóra kell kötni a biztosítást.
2012. aug. 18. 19:49
 8/14 A kérdező kommentje:
Magyarország, én így szeretlek!
2012. aug. 18. 20:18
 9/14 A kérdező kommentje:
és ha átírom egy családtagom nevére a motort, tehát papíron eladom neki, akkor...? akkor új tulaj, új biztosítás kell rá nem?
2012. aug. 18. 20:19
 10/14 anonim ***** válasza:

"Magyarország, én így szeretlek!"

Ha elolvastad volna a szerződést amikor megkötötted a biztosítást, akkor most nem tartanál itt. Akármennyire is Magyarországon élünk, ez elég user error szagú :)

2012. aug. 18. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!