Itt a vevő az autómra, de nem találom a törzskönyvet. Mit lehet tenni ha sürgős?
Átnéztem mindent, sehol sincs, az okmányirodában azt mondták, ez 1.5 hónapos procedúra, amíg kerestetik, meg kiállítják az újat.
Nincs valami rövidebb út? Mi értelme van ennek? A forgalmiban benne van a nevem.
Bejelented a törzskönyv elvesztését, az okmányiroda köröztetni fogja. A vevő besétál az adásvételivel, a rendszerben benne lesz, hogy nincs törzskönyv, akkor letiltják. A vevőnek simán átírják a járművet, aztán már az ő nevére gyátják le az új törzskönyvet!
Én is így vettem a mostani autómat, csak volt még egy csavar benne, mert a régi tulaj megtalálta a törzskönyvet (miután én elhoztam az autót) én a barom leadta a helyi okmányirodában. Na akkor azért nem akarták átírni, mert meg kellett várni, míg a királyi posta átszállítja Oroszlányból Gyömrőre a törzskönyvet!
uhh. Valami van. Ez mit jelent?
Nem kell azonban pótolni a törzskönyvet, ha annak elvesztése, megsemmisülése, megrongálódása a tulajdonjog változásának nyilvántartásba vételére irányuló hatósági eljárás megindítását megelőzően történt, és a jármű tulajdonjogának jogszerű megszerzését az ügyfél az eljárásban hitelt érdemlően igazolja. Ilyenkor ugyanis már az új tulajdonos nevére lesz kiállítva a törzskönyv a közlönyben való közzétételt követő 15. nap után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!