Mi a teendő ha BANKtól vásároltam egy Motort, de nem kaptam hozzá törzskönyvet csak egy forgalmit meg adásvételi szerződést?
Az eladóhoz. Felhívod őket, elmondod hogy az okmányirodában azt mondták hogy még kell ez meg az, szeretnéd a segítségüket kérni a probléma megoldásában.
Ha banki visszavett, akkor a törzskönyv valószínűleg náluk volt. Esetleg a nevedre íráshoz kellhet a nyilatkozat a banktól, legalábbis a hitel kifizetésekor (gondolom nem hitelre vetted) szoktak egy nyilatkozatot adni, amivel az okmányirodások "leveszik" a bankhoz tartozó bejegyzéseket az autóról.
Telefonálj, érdeklődj, mert a végén a 15 napon belüli átírás elmulasztásáért még a te füledet fogják meghúzogatni..
Persze, fogsz kapni új törzskönyvet, az ára 6000 jó magyar forint.
Hát kitartást a rohangáláshoz, lehet hogy szükség lesz rá. Én mondjuk az egyik családtagom által TK-ra tört, hitellel terhelt autó után rohangáltam. Lett még néhány ősz hajszálam, mire félrepostázások és felesleges telefonálgatások után kifizettük és eladtuk a járgányt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!