Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Elhagytam az összes papíromat...

Elhagytam az összes papíromat (jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímigazoló, diákigazolvány stb. ) mit csináljak?

Figyelt kérdés
mi a teendő? mennyibe fog ez kerülni?

2012. júl. 30. 16:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Én az önkormányzathoz mennék és megkérdezném ezt. Ügyfélszolgálat, okmányiroda...
2012. júl. 30. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
Az okmányirodában a lakcímkártyát azonnal megcsinálják, azért nem kell fizetni, utána pedig kérsz sorszámot ugyanott (okmányirodában) a személyi igazolványhoz és a jogosítványhoz. A diákigazolványt a sulidban tudod megigényelni, kitöltöd az igénylő lapot, befizeted a csekket és vársz.
2012. júl. 30. 17:00
 3/7 DeAnn válasza:

nekem is ellopták az összes iratomat.

ilyenkor a születési anyakönyvi kivonattal kell először személyit csináltatni, aztán, ha megvan a személyi, azzal már tudod csináltatni a többi igazolványt.

a legjobb az eredeti anyakönyvi, ha az nincs meg, akkor ott kell kikérned, amelyik településen születtél. ha van igazolásod arról, hogy ellopták, nem kell fizetni illetéket, ha nincs, akkor 2000 forint az illeték rá

2012. júl. 30. 17:03
 4/7 anonim ***** válasza:
én úgytudom hogy régen még a rendőrségen is be kellet jelenteni ,hogy elhagytad a papírjaidat mert valaki visszaélhet az adataiddal ( de ha tévedek akkor bocsánat), de am minden papírt az okmányirodában megcsinálnak jogsi, személyi, lakcímkártya diákot meg az iskola
2012. júl. 30. 17:07
 5/7 A kérdező kommentje:

köszi a gyors valaszokat.szerintem is bekéne jelenteni a rendőrségen,hogy eltűnt,nehogy visszaéljenek vele.

mennyibe fog kerülni körülbelül az összes papír?

2012. júl. 30. 17:28
 6/7 DeAnn válasza:

az igazolást a rendőrségre értettem, de azt azonnal be kell jelenteni, ahogy ellopták. igaz, hogy semmit nem fognak csinálni, csak felveszik a jegyzőkönyvet(hol, mikor, mit loptak el/hagytál el, stb) és ezzel tudod igazolni, hogy nincsenek irataid.

a papírokkal tényleg vissza tudnak élni, de mondjuk már mindenhez személyit ÉS lakcímkártyát kérnek, a kettőt együtt fogadják el.

2012. júl. 30. 17:47
 7/7 DeAnn válasza:
a rendőrségi igazolással, miszerint ellopták az irataidat, semmibe nem fog kerülni, de a biztos, ha rákérdezel az okmányirodában
2012. júl. 30. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!