Elhagytam az összes papíromat (jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímigazoló, diákigazolvány stb. ) mit csináljak?
nekem is ellopták az összes iratomat.
ilyenkor a születési anyakönyvi kivonattal kell először személyit csináltatni, aztán, ha megvan a személyi, azzal már tudod csináltatni a többi igazolványt.
a legjobb az eredeti anyakönyvi, ha az nincs meg, akkor ott kell kikérned, amelyik településen születtél. ha van igazolásod arról, hogy ellopták, nem kell fizetni illetéket, ha nincs, akkor 2000 forint az illeték rá
köszi a gyors valaszokat.szerintem is bekéne jelenteni a rendőrségen,hogy eltűnt,nehogy visszaéljenek vele.
mennyibe fog kerülni körülbelül az összes papír?
az igazolást a rendőrségre értettem, de azt azonnal be kell jelenteni, ahogy ellopták. igaz, hogy semmit nem fognak csinálni, csak felveszik a jegyzőkönyvet(hol, mikor, mit loptak el/hagytál el, stb) és ezzel tudod igazolni, hogy nincsenek irataid.
a papírokkal tényleg vissza tudnak élni, de mondjuk már mindenhez személyit ÉS lakcímkártyát kérnek, a kettőt együtt fogadják el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!