Mi van akkor, ha bemegyek az okmányirodába, és megmondom, hogy elbontottam az autóm és elvittem a méhtelepre/eladtam darabokban?
Figyelt kérdés
Tudom hogy elvileg csak bontási igazolással lehet kivonni a forgalomból, de ilyenkor mit tudnak velem csinálni? Ekkor már nincs a tulajdonomban, sőt nem is létezik az autó.2012. jún. 26. 00:10
1/8 anonim válasza:
Nem létezik, DE papíron a tulajdonodban van még!
Akár rendőrségi ügy is lehet belőle.
2/8 A kérdező kommentje:
És mi alapján emelhetnek vádat?
2012. jún. 26. 00:14
3/8 A kérdező kommentje:
Na meg ez az, hogy hogy tud valami papíron a tulajdonomban lenni, ami nem is létezik?
Egyszerűen undorítónak tartom, hogy amit egyszer megvettem, kifizettem rá a pénzt, nem csinálhatok vele azt amit akarok, nem tehetem be a garázsba akár nézegetni, hanem oda kell adjam a bontósnak, hogy 5-szörös áron kiárulja belőle az alkatrészeket, mint amennyit fizetnek értük.
2012. jún. 26. 00:16
4/8 anonim válasza:
Üdv! Mi is ilyen problémába futottunk nemrég. A következőt ajánlom: keress egy magyarországon tartózkodó külföldi ismerőst, aki segít neked. Te eladod neki az autót papíron, adsz neki egy kis jutalmat cserébe. Innentől a külföldié lenne az autó ha tényleg eladnád, ő azt csinál vele amit akar. Kivonják a forgalomból ideiglenesen 10 évre, azután végleg kivonják. Az ismerősöd szükséges, hogy igazolja, valóban létező embernek adtad el.
5/8 anonim válasza:
lekell rakni valami vidéki pajtába, bejelenteni h ellopták, rendőrség nyomoz, lezárják h nem találják, utána ki lehet vonni (persze elbontani már hamarább is ellehet, csak a számokra figyelni kell h ne bukkanjanak fel később sehol)
6/8 anonim válasza:
Nem fogják kivonni a forgalomból és ugyanúgy fizetned kell a kötelező fizetnivalókat!Őket csak a papír érdekli és papír szerint még létezik az autó és bontási igazolás nélkül nem vonják ki a forgalomból!Szerezz bontási papírt vagy jelentsd be a rendőrségen hogy ellopták csak vigyázz mert ha kiderül hogy hazudtál okirat hamisításért le is csukhatnak így már nem éri meg kockáztatni de te tudod hogy mennyire vagy bátor!
7/8 anonim válasza:
autóbontóssal beszélnék a helyedben, aki ad neked papírt róla mintha elbontotta volna, persze valószínűleg meg kell majd kenni őt kápéval
8/8 kovpet válasza:
Kb nullában ki lehet jönni azért. A bontós fizet kicsit a roncsért, meg van kis költség is vele az okmányirodában. Nagy autónál meg jóval több a vas ára, mint az illeték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!