Haszi kérdése:
Vettem egy 125 ccm-es motort és a forgalmiban és a törzskönyvben nem annak a neve van akintől vettem hanem még az előző tulajé és hogy így átírja az okmány iroda? Mert akitől vettük azt mondta hogy igen! Adásvételi meg a papírjai minden megvan!
Figyelt kérdés
2012. jún. 10. 20:22
1/11 anonim válasza:
Téged jól átbsztak, már ne haragudj.
2/11 A kérdező kommentje:
miért??? :O
2012. jún. 10. 20:34
3/11 A kérdező kommentje:
Egyébként forgalmija, törzskönyvje, műszakija minden megvan a mocinak csak annyi hogy az előző tulaj nevén van mondta hogy ha kell akkor oda adja az előző tulajtól lévő adásvételit is úgyhogy tuti nem átbaszás!
2012. jún. 10. 20:39
4/11 anonim válasza:
Szerinted a régi tulaj adatival lévő dokumentumokat miért írnák át az "új tulaj" adataival kitöltött adásvételivel??? Ennyire nem lehetsz satu!!
5/11 A kérdező kommentje:
tuti meg lehet oldani ez hülyeség hogy nem!
2012. jún. 10. 20:43
6/11 anonim válasza:
Úgy lehet megoldani hogy felkeresed a forgalmiban lévő tulajt, íratsz vele egy adásvételit mintha most vetted volna tőle a motort. Aztán mehetsz az okmányirodába.
7/11 anonim válasza:
Az ember nem írta át a saját nevére a motort. (50ccm nek használta)
Ha szerencséd van akkor az a tulaj akinek a neve a forgalmiban van nem adta le az adásvételit, így a kormány nem tud arról, hogy eladta.
Neked meg kell őt keresni, és vele írni egy hivatalos adásvételit mostani dátummal.
Így lehet átiratni.
A másik lehetőség, hogy azt az adásvételit is viszed magadal az okmányirodába, amit az előző tulaj, és a forgalmiban szereplő kötött.
És két átírást fizetsz ki.
(ezzel nem vagyok pontosan tisztába hogy megy... )
8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! majd akkor megérdeklődőm hogy is van ez de tuti megoldható. nem egy olyan embertől vettem aki átakarna baszni mondta ha van valami nyugodtan keressem!
2012. jún. 10. 20:58
9/11 A kérdező kommentje:
Egyébként most néztem a biztosítása is megvan és rajta van a rendszám is a biztosításon úgyhogy tuti nem 50-esként használta de akkor ez hogy van akkor simán át kell hogy írják!
2012. jún. 10. 21:13
10/11 anonim válasza:
Ha a gép nem lett átiratva akkor nem fogod tudni átiratni az okmányirodába a saját nevedre.
Vagy bemész az eladóval, ő a saját nevére iratja és ezután te átiratod a nevedre
vagy
új adásvételi az előző tulajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!