Most vettem 1 motort, már bejelentettem műszakira ill. eredetségi vizsgára. Sajnos, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy előtte be kéne mennem az okmány irodába valami papírért, vagy nem kell hozzá semmi (persze a forgalmi és a törzskönyvön kívül)?
A törzskönyv majd csak az okmányirodában fog kelleni, ahhoz hogy leműszakiztasd kell a forgalmi és az adásvételi.
Mivel nem a te nevedre lesz, ezért kell meghatalmazás, de rendes: minden adat a meghatalmazó és a meghatalmazottnál, két tanú (adatokkal, címmel, szig. számmal) és szerepeljen benne minden: műszaki, eredetvizsga, eredetvizsgával kapcsolatos fellebbezési jogról lemondás, biztosítási ügyintézés, okmányirodai ügyintézés, a járművel részvétel a forgalomban. A legbiztosabb ha hozzáírjátok a felsorolás végéhez, hogy "és egyéb pontokban is amelyeket a felsorolás esetleg nem érint".
Ha megvan a műszaki adatlap, az előzetes eredetvizsga papírja, igazolás a biztosítótól akkor mehetsz az Okmányirodába a forgalmival, törzskönyvvel és adásvételivel.
Pontosat nem fogok tudni mondani, mert függ köbcentitől/teljesítménytől is, meg a hatóságon felüli díjakra rá-rátesznek ezt-azt...
De ami biztos:
-a biztosítást netes kalkulátorral ki tudod számolni
-az átírási díj és az eredetvizsga díjához is van kalkulátor: [link]
-a műszaki helyfüggő: az NKH telephelyein a legolcsóbb (ott csak a hatósági díjat számlázzák), mindenhol máshol drágább.
Nekem az 1972-es 16 lóerős, 146 kg-os motorom biztosítása 1880 HUF / negyedév baleseti adóval, átírási költségek ugye a kalkulátor szerint (kb. 32000), a műszaki hatósági díja nem tudom mennyi, én a helyi Suzuki szervíz mögötti állomáson elég szép összeget fizettem, 10e felett egy kicsivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!