Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mihez kezdjek, ha az én...

Mihez kezdjek, ha az én hibámból karambolozok?

Figyelt kérdés
Egyezzünk meg a helyszínen? A betétlapcsere az hogyan működik?
2012. jún. 5. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha korrekt szeretnél lenni, akkor ismerd el a felelősségedet, aztán töltsetek ki egy baleseti bejelentőt. Betétlapcsere ugyanis nincs, ezt kell kitölteni. Ez egy szép, nagy, kék-fehér vagy kék-sárga (sosem tudom megjegyezni) nyomtatvány, rajta van az összes szükséges adat. Írtok, rajzoltok, aláírtok, szétválasztjátok (indigós szokott lenni), felírjátok egymás elérhetőségeit, aztán mindenki megy a maga dolgára. A felelősségedet ezzel nem ismered el, vagy külön nyilatkozatot kell írnod, vagy személyesen kell a későbbiekben beismerned, hogy te néztél el valamit. A vétlen fél biztosítója majd megtalálja a tiédet, ők rendezik a kárt, te meg esel visszafelé kettőt a bonus-malus szamárlétrán.

Ha olcsón szeretnéd megúszni, akkor ott, szóban azt mondod, hogy elismered a felelősséget, esetleg még nyilatkozatot is írsz, majd ezt később visszavonod. Onnantól kezdve - ha nem hívtatok rendőrt - lehetetlen bizonyítani, ki volt a hibás, a másik fél járkálhat a pénze után évekig.

2012. jún. 5. 18:17
 2/9 anonim ***** válasza:
...vagy rendőrt hív, mert nem bízik benned.
2012. jún. 5. 18:34
 3/9 A kérdező kommentje:
A rendőr ilyenkor mit csinál? Felméri a helyzetet, ki volt a hibás és kitölt egy két papírt a baleset körülményeiről, amit kiküld a biztosítóknak?
2012. jún. 5. 18:37
 4/9 anonim ***** válasza:
A rendőr helyszínel, aztán vagy ő, vagy az illetékes előadó megállapítja a felelősséget. Ezt a határozatot a balesetben résztvevőknek küldik ki jó sokára. A biztosítónak viszont ettől függetlenül le kell adni a "betétlapot", mert a kárbejelentés azon történik meg. A kárrendezés majd csak akkor indul, ha megérkezik hozzájuk a határozat, amit a résztvevők küldenek el nekik. Utána fognak fizetni.
2012. jún. 5. 18:43
 5/9 anonim ***** válasza:
a rendőr csak segít kitölteni a betétlapot, helyszínel, feljelent, és büntetés lesz belőle. Ezért ha koccanást balesetet okozol az legyen az első szavad, hogy "elismerek mindent, ne hívjunk rendőrt" a betétlap kitöltése meg menni fog
2012. jún. 5. 18:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha biztos, hogy te vagy a hibás akkor azért érdemes elismerni a balesetet, mert ha rendőrt hívnak akkor 100%, hogy még büntető pontot és pénzbüntetést is fogsz kapni.
2012. jún. 5. 22:07
 7/9 anonim ***** válasza:

azzal nem értek eggyet, hogy nem lehet megállapítani ki a hibás, ha vissza vonja a felelőségét a balesetben.

pl Ha 2 tanú ül mellettem, már nagyobb a valószínűsége annak, hogy nekem van igazam, plusz el is ismerte korábban.

2012. jún. 5. 22:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Általában a rendőr ott helyben kirója a büntetést, ha egyértelműen hibás voltam?
2012. jún. 5. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:
kapsz csekket róla.
2012. jún. 5. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!