Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha veszek egy saját autót, a...

Ha veszek egy saját autót, a biztosításnál automatikusan a legrosszabb bónusz besorolásba kerülök, ha még nem volt a nevemen autó?

Figyelt kérdés

Nem vagyok kezdő jogsis, 29 éves vagyok és 12 éve van jogosítványom. A családban van egy autó, de nem az én nevemen, illetve a munkahelyemen is rendszeresen vezetek céges autókat. Lekopogom, eddig még koccanásom sem volt.

Ha a saját nevemre vennék egy autót a biztosításnál emiatt a legrosszabb fokozatba sorolnának?

2012. máj. 20. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
42%
nem a legrosszabba kerülsz, hanem a "közepesbe". asszem egy év elteltével, ha nincs baleseted, jelentősen lecsökken a biztosítás, nekem a harmadára csökkent!
2012. máj. 20. 14:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Új biztosítással 0 besorolásból indulsz. Ha nem okozol kárt, azaz nincs káreseményed, fokozatosan "felsőbb osztályba" lépsz. Ha van káreseményed, akkor mínusz tartományba kerülsz. Különben a biztosítási ajánlat-nyomtatványom rengeteg kérdés van, az adott válaszok alapján "pontoznak". Ez azt jelenti, hogy a 0 besoroláshoz azonos típusú autó esetén is tartozhatnak különböző biztosítási összegek.
2012. máj. 20. 14:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha még nem volt előtte a nevedre kötelező biztosítás kötve, akkor A00 osztályból indulsz. Ez nem a legrosszabb, vannak nála jobbak és rosszabbak is.
2012. máj. 20. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen.
2012. máj. 20. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!