Hitelre vásárolt robogó cseréje így megoldható?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni nálam okosabb emberektől, hogy Tavaly vettem egy új robogót hitelre. 260 volt a motor ára, 80 önerővel és 180 hitellel. Az lenne a kérdésem, hogy ha el akarom adni, vagy cserélni, befolyásolja-e a hitel az eladást, illetve hogy az új tulaj megköthesse a biztosítást a motorra, bármiféle problémát jelent-e, hogy én anno hitelt vettem fel hogy kifizessem a motort.
vagy a hitel az az én problémám és az nem befolyásolja az eladás jogi folyamatát?
Hasznos Válaszokat előre is köszönöm!
A hitel ugyan a te problémád, de az eladással fedezetelvonást követsz el!
A Btk erről így rendelkezik:
330. § Aki a hitel fedezetét egészben vagy részben elvonja, vagy a hitelezőnek a fedezetből való kielégítését más módon meghiúsítja, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Magyarul a hitel és a robogó két külön dolog bár utóbbi a hitel fedezetéül IS szolgál nem helyettesíti a fizetést.
Felvettél 180 hitelt amelyet - kamatokkal növelten - vissza kell fizess a banknak.
Ha ezen túl vagy csak akkor lesz a Tiéd a moci.
Más kérdés,hogy a robogó piaci ára egy percig sem fedezte a hitel valós,bruttó összegét.
A jármű folyamatosan avul,veszít az értékéből míg a hitel összege a kamatok,árfolyam különbözet és egyebek okán jóval kisebb mértékben.
A motor már régen nem ér annyit amennyi a rajta lévő teher,hiába fizetted a részleteket.
Elvileg létezik "hitelátvállalás" amikor az új tulaj átveszi a bankkölcsönödet hivatalosan mindenestől,gyakorlatilag még Neked kell majd fizetned azért,hogy ez megtörténhessen.
Mindenesetre csak a bank tudtával,beleegyezésével adhatod el vagy csak azután,hogy kifizetted a teljes tartozást (esetleg a vevőjelölt pénzéből vagy azt kiegészítve).
Sajnos a bankszakma erről szól a pénzpiac a saját érdekeit tartja szem előtt nem a Tiédet.
Sok sikert!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!