Rögtön át kell íratni az én nevemre?
"Vigyáz !az eredetiség vizsgát azt a tulajdonosnak kell meg csináltatni. és nem az új vevőnek!!"
Ezt nem tudom miből gondolod. Kb 4-5 autóm volt eddig és mindig az új vevő fizeti az eredetvizsgát. (persze lehet alkudozni ezzel kapcsolatban de nem jellemző)
Kérdező! 2 héten belül feltétlenül írd át, ha nem teszed akkor kivonják a forgalomból. Kötelező biztosítást is köss rá minél hamarabb.
Természetesen használhatod.
1: a vásárlás másnapján kötöttem kötelező biztosítást...
(ez nagyon fontos)
2: eredetiségvizsgálat. (minden szervizben csinálnak ilyet)
3: okmányirodai ügyintézés (átírás)
Minél hamarabb intézd el ezeket a dolgokat!
Utána pedig érdemes megcsinálni egy olajcserét! Sosem lehet tudni, hogy mikor cserélték le egy használt autóban!
Maszek szerelőt keress mivel a márkaszervizek a lehúzásból élnek...
Mobil 1 vagy Castrol olaj. (10-15000km ként csere)
MannFilter vagy Knecht olajszűrő
Ezenfelül lecserélhetnéd még a levegőszűrőt és a pollenszűrőt is. (20-30 000km-ként csere)
Alkatrészt bármelyik unix-ban, bárdi-ban, startautó-ban kapsz.
Nem tudom honnan írsz?! Ha a dél alföldön laksz akkor bátran ajánlom az M44 Autócentrumot Békéscsabán a gyulai úton.
Az utolsó válaszolónak van igaza!!!
Az eredetvizsgát az ELADÓnak KELL elvégeztetnie. Ő felel a kocsiért.
De ezt jogszabály is előírja, nézz utána!
326/2011 (XII.28.) Kormány rendelet:
114. § (1) A közlekedési igazgatási eljárásban az ügyfél a 19. mellékletben meghatározott okmányokat mutatja be a közlekedési igazgatási hatóságnál.
(3) A jármű elidegenítése esetén a törzskönyvet, forgalmi engedélyt és a már korábban felhasznált járműkísérő lapot, valamint az 52. § (1) bekezdés d) pontja esetén az eladó által elvégeztetett előzetes eredetiség vizsgálatról szóló hatósági határozatot a jármű jogszerű megszerzőjének át kell adni.
52. § (1) Az előzetes eredetiségvizsgálatot el kell végezni:
d) a jármű – kivéve a lassú járművet és a lassú jármű pótkocsiját – tulajdonjogában bekövetkezett változás nyilvántartásba vételekor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!