Biztosítás fizetésére mennyi idő van?
Van biztosító, ahol 30 nap, van aholl 60 nap az az idő, amig az esedékesség idejétől fedezetet nyújtanak, és nem mondják fel a szerződést.
Nem jó játék túllépni, mert ha balesetet csinálsz fedezet nélkül, fizethetet zsebből (ez ugye manapság könnyen lehet milliós tétel), de ha nem használnád a kocsit, akkor is ugrik az összes bónuszod a díjnemfizetés miatt, az se túl vicces.
Csak most fenyegetnek engem a baleseti adóval, hogy hú de kivonják még a forgalomból is, ha nem fizetem..
Amúgy érdekes dolog, mert elvileg lehetett váltani biztosítót vagy megújítani ugyanannál a szolgáltatónál, de nekem elutasították. Lett volna ilyen 4500 forint a díj, így most 13000. Ez szerintem köcsögség.
Na de kitől kaptál elutasító leveled? Mikor volt ez, és mit utasítottak el?
Legjobb ez egy alkuszcéggel elintézni, azok felveszik a kapcsolatot mindkét biztosítóval, kikérik a szükséges papírokat, stb. Mindezt külön díj nélkül.
Díjnemfizetés esetén 60 napod van fizetni az utolsó díjjal rendezett naptól számítva. Ezt törvény szabályozza, nem a biztosító!
Forgalomból akkor vonhatják ki az autót, ha a biztosításod megszűnik és ezt észreveszik. A biztosító a befizetett díjból először a baleseti adót rendezi, ezért azzal játszani, hogy: én csak a biztosítást akarom fizetni, az adót nem; nem lehet.
Lehet, hogy naiv vagyok, de az elutasítás mögött azt sejtem, hogy nem most volt a fordulód, vagy kicsúsztál az időből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!