Kérdés kárbejelentésről. Mi a pontos menete?
Történt egy közúti baleset, aminek valószínűleg nem én voltam az okozója. Rendőrségi eljárás van folyamatban, még nincs döntés, de a másik autó tulajdonosa már bejelentette a kárigényét a biztosítónk felé. Ezt még így értem is, de a minap felhívott a saját biztosítónk, hogy a károkozásom miatt kijönne és lefotózná a mi autónkat.
No de miért? Nem a mi kárunk miatt, hanem amiatt amit én - lehet, hogy - okoztam. Nem értem ehhez minek kell a mi kocsinkat fényképezgetnie, helyszíni képek készültek, azokat kikérheti a rendőrségtől. Mi azóta kicseréltük a meghorpadt részeket, ezt mondtuk is neki, de ki akar jönni akkor is fényképezni. Nem volt még ilyen ügyünk, szóval eléggé meg vagyok lepve. Miért van ez, vagy egyáltalán így szokott ez történni? Simlit érzek a dologban...
Szoktak ilyet ,leellenőrzik ,hogy a két sérülés összeillik-e. Neked meg már el kellett volna menni a másik kocsi biztosítójához ,bejelenteni a kárigényed. Azok is le fogják fényképezni a kocsidat,jobb ha nem csináltatod meg addig.
Aztán vártok,mit mond a rendőrség ki volt a hibás,persze írásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!