Ha május 3. -án van a kötelezőmnek az évfordulója, attol még válthatok január elsejétöl?
Figyelt kérdés
2011. nov. 1. 17:27
1/6 anonim válasza:
Nem. A KGFB-szerződést csak évfordulóra mondhatod fel, vagyis te majd májusban válthatsz.
2/6 anonim válasza:
Ha 2010. január 1. előtt vetted az autót, akkor igen. Ha idén, vagy tavaly május 3-án (környékén), akkor nem.
3/6 anonim válasza:
Így van. Most azok válthatnak, akik 2010. január 1-je előtti szerződésekkel rendelkeznek. Te legkorábban május 3-án válthatsz megint, de előtte fel kell mondani a régit február elején legkésőbb.
4/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy válthat a következő képpen. Most megköti valamelyik alkusz cégnél, aki határidőbe teszi a váltásos kötést és majd május 3-ával felmondja a régit. A most kötött csak akkor fog életbe lépni. Én az elmúlt évben így csináltam és szépen rendben ment.
5/6 anonim válasza:
Igen, de addig az új úgysem lép érvénybe májusig, ergó nem aszerint fizet, hanem a mostani szerint :)
6/6 anonim válasza:
4 okból szünhet megy biztosítás év közben amúgy (azaz nem évfordulós felmondás):
1) Érdekmúlás (=eladod az autót)
2) kivonatod a forgalomból
3) üzembentartó váltáskor (mert akkor az új üzembentartónak kell kötnie egy új biztosítást)
4) dijnemfizetés miatt (ezt újrakötni viszont kötelező ott, ahol megszűnt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!