Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Elvinnék a kocsimat részletre,...

Elvinnék a kocsimat részletre, milyen papírt kéne csinálnunk ilyenkor?

Figyelt kérdés

El szeretném adni az autómat, és van is rá vevő szerencsére.

Tesóm egyik alkalmazottja venné meg, de csak 30 ezrenként tudná kifizetni, és akkor meg is felelne neki a 160 ezres vételár. (régi autó a drága) :)

Mivel Tesóm osztja a fizetését az illetőnek minden hónapban, ez kicsit megnyugtat, de természetesen le szeretném papírozni rendesen a dolgot.

Az lenne a kérdésem, mennyi az az összeg, amennyi befizetése után már odaadnátok a kocsit használni, és mit kéne mindenképp belefoglalni a szerződésbe?

Nekem igazából már van új autóm, tehát nem használom, de azért biztos ami biztos, inkább áll addig a parkolóban.

Előre is köszönöm a segítséget.

2011. szept. 3. 19:02
 1/6 anonim válasza:
Párom kereskedő,én azt mondanám ne add oda részletre. Tedd fel a hasznaltauto.hu-ra,a 160ezres autót 1-2 héten belül elviszik!
2011. szept. 3. 19:11
 2/6 A kérdező kommentje:

Az kimaradt, hogy már vagy 2 hónapja hirdettem a hasznaltauto.hu-n, és sajnos nem kapkodtak utána nagyon. Ezért is örültem, hogy van végre valaki.

Ismeretlennél tuti nem mennék bele a részletbe, de ez esetben is szeretnék óvatos lenni.

Köszönöm a válaszod!

2011. szept. 3. 19:23
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Én megveszem tőled Kp-re ha még elakarod adni.Itt megtalálsz.Én a helyedbe úgy csinálnám hogy írsz vele egy kölcsönadási szerződést és miután kifizette megírjátok az adásvételit.A másik lehetőség az hogy lepapírozzátok a részletfizetést,forgalmit odaadod, de a törzskönyvet addig magadnál tartod még ki nem fizette a vételárat.
2011. szept. 3. 19:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Wow! Imádom ezt az oldalt. :) Megvennéd a kocsimat látatlanban? :)

Köszönöm, ha nem sikerül megegyeznünk a sráccal, lehet, hogy írok Neked.

És köszönöm a hasznos tippeket is!

Azért ha van még valakinek ötlete, szívesen látnám.

2011. szept. 3. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Első részletnél odaadhatod, DE csak üzembentartóival, vagy nem adsz törzskönyvet hozzá, és azt belefoglaljátok a szerződésbe + írtok egy papírt, hogy nem fizetés esetén a testvéred levonhatja a fizetéséből.
2011. szept. 3. 19:59
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nagyon hasznosak voltak a tanácsok. Azt hiszem, kölcsönadási lesz a teljes vételár kifizetéséig (+ egy pár kiegészítés), és addig marad nálam a törzskönyv. Ja! És a pótkulcs is... Muhaha :)
2011. szept. 3. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!