Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nincs jogsim, de az én nevemre...

Nincs jogsim, de az én nevemre szeretnénk meg kötni a biztosítást. Mennyivel fog többe kerülni, ha egyáltalán több lesz?

Figyelt kérdés
2011. szept. 1. 11:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
most már csak arra vigyázz nehogy legyen káresemény, mert ha kiderül hogy nincs is jogsid, csúnyán meg lehet járni...
2011. szept. 7. 18:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha káresemény következik be (mindegy, kinek a hibájából) akkor a te biztositásod nem csak, hogy nem érvényes a hamis adatok - jogsi van/nincs - megadása miatt, hanem csalás miatt felelősségre vonható is vagy. Ha a biztosítási eseményben a te kocsid vezetője a hibás ugyenezen okok miatt a biztosítás szintén érvénytelen a hamis adatok megadása miatt, és fizetned kell mindent.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy, a vezetéstől x időre eltiltott egyednek akarsz segíteni az általad kötött biztosítással - csak nehogy mégnagyobb baj legyen a vége...

2011. szept. 8. 17:36
 13/16 MorcosMarcus válasza:
100%
A legutolsó válaszhoz: akár a biztosítóst, akár téged is felelősségre lehet vonni közokirat - hamisítás miatt (intellektuális közokirat-hamisítás) - 3 év letöltendő...
2011. szept. 9. 02:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a büntetési tételt nem tudom, de azt igen, hogy nagyon nagy gáz, ha lebukik a kérdező... Én nem csinálnék ilyent a helyében.

De, ő tudja, az ő élete, legfeljebb nem lesz gondja a víz-villany-gázszámlára, kajára és fűtésre, albérleti díjra, sőt, még munkahelyet sem kell keresnie 3 évig...

2011. szept. 10. 06:58
 15/16 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nem kell jogosítvány a biztosítás megkötéséhez,menj be egy biztosítóhoz,vagy keressél egy díjkalkulátort az interneten.Bemehetsz egy alkuszcéghez is,de mint már írtam,nem érdemes náluk megkötni,de érdeklődés szintjén lehet velük beszélni.Ismerek olyan autókölcsönzőst akinek nincs jogosítványa,de biztosítása kell hogy legyen az autóira.
2011. szept. 10. 09:45
 16/16 boldogblog válasza:
100%
Téged közokirat hamisitásért csuknak le, az üzletkötőt felbujtás, közreműködés és közokirat hamisitás vádjával. Kivéve, ha neki jobb az ügyvédje, mert akkor te leszel a felbujtó! Szerintem extra gyorsan mond fel azt a biztositást és köss egy szabályosat!
2011. szept. 10. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!