Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ezt lehet így csinálni?

Ezt lehet így csinálni?

Figyelt kérdés
szóval most A4 be vagyok , és szeretnék venni még 1 kocsit ,az lehet a nevemen és ha igen akkor A4 be lesz azis , vagy indul A10 től?
2011. júl. 1. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Régen, ha már volt egy autód, akkor a másik A0-ról indult, nem A10-ről (A10 a max). Úgy tudom, mostmár mind a két kocsid A4 lesz.
2011. júl. 1. 21:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm

És még annyi hogy egyik ismerösömtől azt hallotam , hogy csak 1 kocsi lehet a neveden. Akkor ez nemigaz?

2011. júl. 1. 21:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy nem. Miért ne lehetne 6 kocsid, ha akarod?
2011. júl. 1. 21:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Akármennyi lehet a neveden, de csak az egyikre használhatod a bonusod. A többi mind a0-ba lesz.

Am b10 a max nem a10

2011. júl. 1. 22:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Meg aztán a4 sincs,hanem a0,b1,b2...b10.
2011. júl. 1. 23:24
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja igaz. Nem A hanem B. Azt, hogy több kocsidon is lehet ugyanaz a bonusz, nekem biztosítós mondta. De most megtaláltam a törvényt:

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet

4. §

...

(5) Ha az üzemben tartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel, és annak hatálya alatt másik, azonos gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt, az új szerződést A00 osztályba kell sorolni. Ha a kedvezőbb besorolású gépjármű szerződése érdekmúlás miatt megszűnik, akkor a megszűnt szerződésen megszerzett besorolás a megszűnést követő naptól 2 éven belül az adott üzemben tartó másik szerződésére – a biztosítási időszakon belül is – érvényesíthető a kedvezőbb besorolású gépjármű előző besorolása által érintett biztosítási időszak kezdő napja és az érvényesítés időpontja közötti időtartam során ismertté vált biztosítói kártérítési kötelezettségek számának figyelembe vételével.

Tehát rosszul mondták nekem én pedig neked. Vagyis, az új kocsid A00-ból indul.

2011. júl. 2. 07:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez amúgy köcsögség. A másik kocsit is ugyanaz vezeti, aki eddig nem okozott kárt. Simán érvényesnek kellene lenni a bónusznak, hiszen nem a kocsi okozza a kárt, hanem a vezető. A kötelezőnek vezetőhöz kellene kötődnie.
2011. júl. 2. 07:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Alapból nem mindegy a biztosításnál,hogy milyen autóra kötöd.Hiába van egy kis kockázati tényezőjű autód,ha mellé veszel egy vadállatot.Mondjuk kedvezményezném,ha több autód van,mert akkor autónként osztódik a valószínűsége annak,hogy pont azzal balesetezel.
2011. júl. 5. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!