Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikorra várhatom a büntetést...

Mikorra várhatom a büntetést és mennyi összegű lesz?

Figyelt kérdés
Közlekedési balesetet és szabálysértést követtem el.Összekoccantam egy másik autóval mert kihajtottam elé,nem vettem észre.Semmi gond a fickót már ki is fizettem,ezzel nincs gond.A rendőrt kihivta.Mikorra várható a csekk?kb hány hónap és kb mennyire számitsak?
2011. ápr. 29. 11:56
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
senkit?pedig őneki küldeniük kellett volna csekket
2011. máj. 1. 16:14
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha a baleset egyik részese hívta ki a rendőröket, akkor kötelességük lett volna intézkedni (adatokat felvenni, tényvázlatot készíteni, a résztvevők által elmondottakat rögzíteni). A baleset okozóját ők a helyszínen (elméletileg) nem nevezhetik meg (még akkor sem, ha elég egyértelműnek tűnik. pl elsőbbség adás, tábla., lámpa stb.), az a baleset-vizsgáló feladata az összegyűjtött adatok alapján

A "A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:44" által említett esetben is így kellett volna lennie. Más kérdés, hogy ő így jobban járt, mert ha a rendőrök elvégzik a fent felsoroltakat, az hosszú hónapokkal eltolta volna a (biztosító általi) kártalanítását. Cserébe nem nyert volna semmit (hacsak azt annak nem értékeli, hogy a másik felet megvágják jónéhány rugóra). Ebben az esetben mindenki - a helyzethez képest - "jól" járt. Az okozó megúszta a büntetést (A rendőrség részéről. A KGFB-je biztosan durván emelkedett.), a vétlen jóval előbb jutott a pénzéhez, a rendőrök meg megspóroltak néhány óra papírmunkát.

"Kérdező" esetében a rendőrök nem voltak ennyire rugalmasak, így neki kinéz a bírság is.

2011. máj. 1. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!