Mikorra várhatom a büntetést és mennyi összegű lesz?
Mi van? Kifizetted a fickót utána rendőrt hívott? Amikor elém kanyarodtak szemből, és a paraszt nem ismerte a telizöldet, akkor erősködött az igazáról, én rendőrt hívtam, haverom elvitték a mentők orrtöréssel, aztán szakértők bevonását is kérte, meg volt tárgyalás is, a végén mindent rávartak (igaz én is kaptam, mert nem volt bekötve a haver), és ha jól tudom 150ezret perkált talán.
F*fej! Nem akarlak riogatni, de nem is értem a kérdésed!
Miért büntetnének meg?
Ha volt köteleződ akkor megfizette a kárát.
Akkor neked miért kéne fizetned?
A másik,hogy ha okozol közlekedési balesetet akkor nem számolnak fel plusz baleset okozási díjat,csupán annyi,hogy a biztosítód kifizeti az ő kárát és emelkedni fog a biztosításod valamennyivel
Nem feltétlen kapsz csekket
Írtad,hogy szabálysértést követtél el
Kérdés milyet
Záróvonal átlépése,piros lámpa,jobb kéz,stoptábla
Ezek úgy 10-30 ezerig mozognak a piros lámpa meg 100.
Az egyik ismerősöm egy parkoló autóba csúszott bele.
Ő 15.000,- Ft-os csekket kapott rá egy hónapra a rendőrségtől.
A párom meg 30.000,- Ftos csekket kapott egy parkolás miatt.
Ki van ez találva... :S
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:13-nak:
Azért kell fizetnie, mert a baleset-okozás (vagyis a "Közúti közlekedés rendjének megzavarása") szabálysértés, és ezért a Rendőrség szankcionálni fogja.
Egy baleset után közvetlenül (bármilyen "kis baleset" p.:koccanás) a legtöbb ember sokkos állapotba kerül. Ez mindenkinél másképp jelentkezhet. Lehet, hogy a fiatal korod is befolyásolta, de még valószínűbb, hogy már megjárta hasonló szituációban. Nem valószínű, hogy a rosszindulat vezette.
Más.
A lakhelyed szerint illetékes Rendőrkapitányság szabálysértési előadójától fogsz kapni egy határozatot az általad elkövetett szabálysértés miatt kiszabott büntetésről.
Ennek az előadónak küldj (határidőn belül!) egy fellebbezést, amelyben írd le az enyhítő körülményeket (először követtél el ilyet, kártalanítottad a másik felet és ezt igazolni is tudod <ugye tudod?>), továbbá az általad fentebb részletezett anyagi körülményeidet. Ha tudod, akár személyesen is felkeresheted. Ártani nem fogsz az ügyednek, de jó esélyed van rá, hogy a büntetést mérsékelni fogja.
Sok sikert!
Az időre vagy összegre vonatkozó részleteket én sem tudom. De azt mondom menj be a kapitányságra és érdeklődj. Ott is emberek dolgoznak, lehet velük beszélni.
A szabs. előadónak te csak egy név vagy egy ügyiraton. Ha beszélsz vele, már egy ember leszel. Jobbat nem tudok tanácsolni.
Nem értem !
Nekem volt már balesetem ,17 éves kezdő jogsis voltam
Csávó nem adott elsőbbséget azt telibe kapott jobbról,verdába 200 ezres kár lett.
Ordibált ,kiabált stb de mivel én sem vagyok egy kis dara
b én is elkezdtem ordibálni,hogy ha már vagy akkora f'szfej és ott a tábla és nem ismered el a felelősséged akkor hívjunk rendőrt.
Jött is 10 percen belül,mondták neki a rendőrök,hogy viheti perre is de több mint valószínű engem fognak kihozni ártatlannak
De a rendőrök megvárták míg aláírja a kárbejelentőt,hogy elismeri a vétségét aztán elmentek,nem büntettek meg senkit semmiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!