Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikorra várhatom a büntetést...

Mikorra várhatom a büntetést és mennyi összegű lesz?

Figyelt kérdés
Közlekedési balesetet és szabálysértést követtem el.Összekoccantam egy másik autóval mert kihajtottam elé,nem vettem észre.Semmi gond a fickót már ki is fizettem,ezzel nincs gond.A rendőrt kihivta.Mikorra várható a csekk?kb hány hónap és kb mennyire számitsak?
2011. ápr. 29. 11:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Mi van? Kifizetted a fickót utána rendőrt hívott? Amikor elém kanyarodtak szemből, és a paraszt nem ismerte a telizöldet, akkor erősködött az igazáról, én rendőrt hívtam, haverom elvitték a mentők orrtöréssel, aztán szakértők bevonását is kérte, meg volt tárgyalás is, a végén mindent rávartak (igaz én is kaptam, mert nem volt bekötve a haver), és ha jól tudom 150ezret perkált talán.

F*fej! Nem akarlak riogatni, de nem is értem a kérdésed!

2011. ápr. 29. 12:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A rendőr feljelentett szabálysértésért?
2011. ápr. 29. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért büntetnének meg?

Ha volt köteleződ akkor megfizette a kárát.

Akkor neked miért kéne fizetned?

A másik,hogy ha okozol közlekedési balesetet akkor nem számolnak fel plusz baleset okozási díjat,csupán annyi,hogy a biztosítód kifizeti az ő kárát és emelkedni fog a biztosításod valamennyivel

Nem feltétlen kapsz csekket

Írtad,hogy szabálysértést követtél el

Kérdés milyet

Záróvonal átlépése,piros lámpa,jobb kéz,stoptábla

Ezek úgy 10-30 ezerig mozognak a piros lámpa meg 100.

2011. ápr. 29. 13:13
 4/12 anonim válasza:
100%

Az egyik ismerősöm egy parkoló autóba csúszott bele.

Ő 15.000,- Ft-os csekket kapott rá egy hónapra a rendőrségtől.

A párom meg 30.000,- Ftos csekket kapott egy parkolás miatt.

Ki van ez találva... :S

2011. ápr. 29. 13:20
 5/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:13-nak:

Azért kell fizetnie, mert a baleset-okozás (vagyis a "Közúti közlekedés rendjének megzavarása") szabálysértés, és ezért a Rendőrség szankcionálni fogja.

2011. ápr. 29. 17:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem mentünk a biztositohoz,kifizettem a kárát.A biztosito is behajtja.Sőt még plusz kiadás is lenne.Haverom is balesetezett és a biztosito ugyan kifizette a másiknak okozott kárt,de most ő 20e-vel fizetgeti meg még átrakták más kategoriába.Ha ki tudod fizetni jobb ha kihagyod a biztositot!!!!Nem millios kárra gondolok és persze ha van egy kis megtakaritott pénzed akkor jobb ha fizetsz a másiknak.Nekem most az összes sporoltam eluszott.Anyuéknál lakok,dolgozok és gyüjtögetek valami lakásfélére vagy albira,de ott is sok kaucio meg a bérleti dij.Én inkább 20éves fejjel gyüjtök amig tudok és nem megyek bele hitelbe.Innét volt kis pénzem,nem sok csak pár 100e.De visszatérve a témára:anyut is megvágták parkolásért 30e.Egyik ismerősöm mindig ott parkol azt sose kapják el.Engem egyszer amikor beugrottam a DM-be megvágtak 5e ft-ra.A tag nyilván azért hivott rendőrt mert szerintem nem hitte,hogy 20éves suttyó tud fizetni neki.Szerintem ezért.Mire kikászálodtam már hivta is.Ugyhogy még beszélni se tudtam vele!Rohadt szemét dolog volt tőle,de hagyjuk....Fogalmam sincs mikorra kapok csekket,de a rendőr is mondta fognak küldeni.Igen szabálysértésnek minősül.Mindegy min mész át lámpa vagy záróvonal ha baleset van akkor szabálysértés van.Ha szándékos a szabálysértés pl gyorshajtás akkor más a szitu.Én egy régi kis opellal voltam.Anyu egyedül nevel,én 18éves korom ota melozok egy gyárba.Nem élek nagy lábon mint a böbbi korombeli fiatal.80e-t keresek havonta,ebből felét odaadom anyunak felét a számlámon hagyom.Nem veszek márkás cuccokat nem szórakozok.Az a szórakozás ha anyuval hétvégén havonta egyszer kirándulunk a hegyekbe.Én egy nővel megszivtam,egyelőre nem érdekel senki de majd szeretnék családot és külön lakást.Ezért gyüjtök,szóval ki tudtam fizetni a muksót.Ezért nem értem miért nem mondhattam én ezt el neki miért hivott rögtön rendőrt.Szerintetek?Rosszindulatból????
2011. ápr. 30. 12:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Egy baleset után közvetlenül (bármilyen "kis baleset" p.:koccanás) a legtöbb ember sokkos állapotba kerül. Ez mindenkinél másképp jelentkezhet. Lehet, hogy a fiatal korod is befolyásolta, de még valószínűbb, hogy már megjárta hasonló szituációban. Nem valószínű, hogy a rosszindulat vezette.

Más.

A lakhelyed szerint illetékes Rendőrkapitányság szabálysértési előadójától fogsz kapni egy határozatot az általad elkövetett szabálysértés miatt kiszabott büntetésről.

Ennek az előadónak küldj (határidőn belül!) egy fellebbezést, amelyben írd le az enyhítő körülményeket (először követtél el ilyet, kártalanítottad a másik felet és ezt igazolni is tudod <ugye tudod?>), továbbá az általad fentebb részletezett anyagi körülményeidet. Ha tudod, akár személyesen is felkeresheted. Ártani nem fogsz az ügyednek, de jó esélyed van rá, hogy a büntetést mérsékelni fogja.

Sok sikert!

2011. ápr. 30. 17:47
 8/12 A kérdező kommentje:
A határozattal együtt kapom a csekket is?Van aki azt mondta fél év után kapta meg van aki 1 hónap volt aki 3 hónap.Akkor most kb mikor?Anyum is tiszta ideg.Van 500e ft-om amiből a lakást szeretnénk felujitani.30éves butorokat lecserélni,a tapétát meszelt falra átfestetni,müpadló helyett fa parkettát.Ez takarna ennyi pénzt erre is szántuk,május végén jár le a takarékba.De ha kiveszem most nem költhetek ilyenekre mert nem tudni mennyi lesz a bünti.Lehet 150e de lehet több is vagy lehet csak 100e ezt nem tudom.
2011. ápr. 30. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Az időre vagy összegre vonatkozó részleteket én sem tudom. De azt mondom menj be a kapitányságra és érdeklődj. Ott is emberek dolgoznak, lehet velük beszélni.

A szabs. előadónak te csak egy név vagy egy ügyiraton. Ha beszélsz vele, már egy ember leszel. Jobbat nem tudok tanácsolni.

2011. ápr. 30. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem értem !

Nekem volt már balesetem ,17 éves kezdő jogsis voltam

Csávó nem adott elsőbbséget azt telibe kapott jobbról,verdába 200 ezres kár lett.

Ordibált ,kiabált stb de mivel én sem vagyok egy kis dara

b én is elkezdtem ordibálni,hogy ha már vagy akkora f'szfej és ott a tábla és nem ismered el a felelősséged akkor hívjunk rendőrt.

Jött is 10 percen belül,mondták neki a rendőrök,hogy viheti perre is de több mint valószínű engem fognak kihozni ártatlannak

De a rendőrök megvárták míg aláírja a kárbejelentőt,hogy elismeri a vétségét aztán elmentek,nem büntettek meg senkit semmiért.

2011. máj. 1. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!