Mennyit kell költenem 1 évben az autómra Magyarországon?
Az lenne a kérdésem, hogy kb. 1 évben mennyibe kerül egy autó fenntartása?Úgy értem, hogy ha pl. van egy autóm, amit nem használok, hanem csak áll a garazsamban 1 évig attól még nekem fizetnem kell valami adókat...de mit és mennyit?Ha jól tudom függ a köbcentitől, stb...csak szeretném megtudni, hogy ha tegyük fel van egy személygépkocsim (sedan típusú) amit a legtöbbet használok, de olykor sok dolgot szállítanék ezért veszek egy vadi új kombit amit 1 évben csak kétszer veszek elő - tegyük fel - , mert mindig a másikat használom bárhová megyek, akkor mennyibe fáj nekem a kombim fenntartása (ha se benzin nem kell bele, se autópályamatrica, stb. csak a kötelező adó)...akkor mennyit fizetek?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Ez még kérdésnek is hülyeség.
Most azt írtad le, ami sohasem valósul meg.
Azt is úgy, hogy fogalmad nincs az egészről.
Elmúltál már 12?
ugyanannyit, mintha használnád is.
biztosítást, adót fizetni kell akkor is, ha nem mész vele egy métert sem.
1. Függ attól, hogy hol laksz, mert pl. egy pesti belvárosban lakó többet fize, mint egy vidéki tanyán élő.
2. Függ a kocsi teljesítményétől.
3. Van gépjárműadó is, amit a lakhelyed szerint határoznak meg.
4. Függ a kocsi korától. Minél öregebb, annál olcsóbb.
Kérdezd meg a lakhelyed szerinti okmányirodát. Csak ott tudnak neked kielégítő választ adni.
Ne feledd, ha egy tapodtat nem mentél a kocsival, akkor is fizetned kell ezeket mind, nembeszélve az időszakos műszakivizsgáról, ami 30 ezer körül van.Ha csak ennyire kell, olcsóbb, ha mindig bérelsz egyet. Ha leadod a rendszámot, és csak akkor kéred ki, amikor kell a kocsi, az is pénzbe kerül, és nem kevésbe, ráadásul bizonyítanod kell, hogy nem közterületen áll, mert közterületen nem lehet rendszám nélkül kocsit tartani. (Sokan leadták a rendszámot, és csak úgy otthagyták a roncsot.)
évi pár alkalomnál simán olcsóbb egy taxi, vagy teherszállítót hívni.
De hogy a kérdésre is válaszoljunk, minden tényező sok dologtól függ, de saccra:
- biztosítás évente: 30e-100e ft-ig
- súlyadó: 20-30e ft
- 2 évente műszakiztatni: 20-30e ft
Azt még nem írták fentebb, de akkor én megteszem: a kocsinak nem használ a sokáig egy helyben állás. Néha illik kicsit megjáratni. Hihetetlenül hangzik, de még egy álló autón is illik néha olajcserét végezni, egyéb ilyen csecsebecsék, tehát attól hogy áll nem jelenti azt, hogy nulla kiadás van vele kapcsolatban.
Egyébként ha ritkán vinnél valamit kombival, akkor azt a rikta dolgot vigyed inkább egy bérelt utánfutóval. Sokkal jobban jársz. Utánfutó bérlése egy napra olcsó, max pár ezer ft. Nem jelent kötelezettséget, és valóban csak akkor veszed igénybe amikor kell.
Ha megveszel egy kocsit és áll a garázsban, úgyanúgy veszít az értékéből mintha mennél vele (jó talán nem annyit).
Kedves első két fikázó "jólelkű" ember!Nagyon köszönöm a segítségeteket, igazán jól jön, mikor az ember valami felől érdeklődik és belerúgnak oktalanul...feltettem egy kérdést, mivel ha jól látom ennek az oldalnak pont az a lényege, hogy egymással az emberek osszák meg a véleményüket és segítsék a másikat.Ha megkérdezek valamit, akkor az azt jelenti, hogy nincs fogalmam róla - ezért kérdezem meg - tehát annak sem volt sok értelme hogy odaírtátok, hogy "Most azt írtad le, ami sohasem valósul meg.Azt is úgy, hogy fogalmad nincs az egészről."...különben is miért ne valósulhatna meg?Olyan hihetetlen, hogy van 2 autóm: egy autó áll a garázsban, másikkal meg járok?Jaaaaj bocsi nem tudtam, hogy falusiak vagytok és ott csak istálló van...ne haragudjatok...ja és még annyi, hogy nem tudom Ti milyen régiói magyar nyelvet beszéltek, de ha van esetleg egy másik szó a "garazsamban" helyett - mert az milyen röhejes - akkor szívesen meghallgatlak Benneteket, hogy hogyan mondjuk azt mikor a garázsomban van valami...garazsamban/garázsamban/garázsomban...mi van még nagyokosok?...mert tudtommal így mondják...Istenem...ahelyett, hogy magatokat járatnátok ittle ilyen beszólásokkal, érjetek egy kicsit agyilag, mert másképp nem lesz meg az a bizonyos 12. életév nállatok illetve "sohasem fog megvalósulni", hogy legyen egy autótok...
Azoknak akik felnőtt emberek módjára nyílvánították ki a véleményüket és segítettek - amúgy egy teljesen hétköznapi kérdésben - , azoknak nagyon szépen köszönöm a válaszra szánt időt és a segítőkészséget, amelyből - ahogyan a mellékelt ábra is mutatja - egyre kevesebb van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!