Ha csak ideiglenesen van ki vonva a forgalomból a
gépkocsim akkor is kell felelősségbiztosítást fizetnem?
Figyelt kérdés
2011. márc. 24. 19:26
1/9 anonim válasza:
Ha a biztosítónál nem jelented be a kivonást, akkor igen.
2011. márc. 24. 19:28
2/9 A kérdező kommentje:
Bejelentettem és a "kis kezi csókolom" azt mondta, hogy a végleges kivonáskor nem kell újat kötnöm. Különben kell. Ez most így van, vagy én leszek a következő balek.
2011. márc. 24. 19:31
3/9 anonim válasza:
Nem kell, és súlyadót sem, és bejelentened sem kell, majd utána néznek maguknak, ha pénzt követelnek, te kivéded azzal, hogy nem is volt forgalomban a kocsi!
Egyébként súlyadót sem kell fizetni így.
Viszont ha rendőr megállít, akkor ugrott a forgalmid ha nagyon szigorú.
Ha szerencséd van elenged.
2011. márc. 24. 19:35
4/9 anonim válasza:
Eleve forgalomból ideiglenesen kivonva is vehetsz autót, arra hivatkozva, hogy javítani kell. Arra se kell biztosítás, minek kéne ha "elvileg" nem veszel résza közúti közlekedésben vele.
Földúton meg forgalmi nélkül is közlekedhetsz, oda csak benzin kell.
2011. márc. 24. 19:37
5/9 anonim válasza:
Ideiglenes kivonás után nem kell KFB. De útra akkor is csak úgy viheted, ha van KFB igazolásod.
2011. márc. 24. 19:37
6/9 anonim válasza:
Jaja, súlyadót sem kell fizetni, de forgalomba való visszahelyezéskor meg kell fizetni az évből hátralévő súlyadót.
2011. márc. 24. 19:39
7/9 anonim válasza:
Ja viszont lehet így ugrik a biztosításod, meg a nagy szemvényvesztés bonuszod is.
Nem kell balesetet csinálni és akkor nincs szükséged ezekre.
A biztosítók amúgy is mindent megtesznek azért hogy a lehető legkevesebbet kelljen neked fizetniük és a legkésőbb, vagy hogy egyáltalán ne keljen.
2011. márc. 24. 19:41
8/9 anonim válasza:
Utolsó, te nagyon nagy zavarban vagy. a te felelősségbiztosításod nem a te károdat fizeti, hanem akinek kárt okoztál, annak. A casco meg senkinek sem kötelező.
2011. márc. 24. 19:57
9/9 Javrik Csaba válasza:
Nagyon jó kérdés én kivonattam a forgalomból idéglenesen az autómat és a biztositó tudott rolla most mikor lejárt a kivonás akkor elvileg én ugy tudtam hogy nem kell fizetnem semmit kb 1 honapja harcolok a posta biztositoval mert 90-80 ezret követel valamire bemegyek és az ügyintéző hátralékott mond hogy fizetnem kell mert amikor lejárt a kivonatás és ujj biztositást kötöttem napi 350 forint dij megfizetésére vagyok köteles na most ez se szerződésben semiben nincs de viszont a biztositonak 15 napon belül értesitenie kell a biztositás megszünéséről vigyázatok nagyon a postaőr biztositoval
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!