Lejárt jogsi esetén elég e az orvosi alkalmassági papír ideiglenesen, vagy mindenképp okmányirodától kell elismervény?
Az a helyzet, hogy most vettem észre, hogy pár napja lejárt a jogsim. Ritkán vezetek, de a hétvégén mindenképpen vezetnem kell majd. Felhívtam az orvost, aki péntekre 10 órára tudott csak időpontot adni. A gond az, hogy az okmányirodánál pénteken csak 11-ig van ügyfélfogadás, ezért valószínűleg már nem érek oda.
Tehát friss orvosi alkalmassági papír lesz arról, hogy alkalmas vagyok a vezetésre, de a jogsi meghosszabbításának ügyintézését nem fogom tudni elkezdeni.
Közúti ellenőrzés során ezt az orvosi alkalmassági papírt elfogják e fogadni, vagy megbüntetnek?
Na, várj.
Ha a jogsid járt le, akkor nem lesz jó csak az a papír, ha az orvosi alkalmasságid, akkor jó.
Próbáld meg máshogy megoldani...Esetleg próbálj meg a dokinál más időpontot kérni.
15:42:
4.(b) (érvényességi idő) 2012.09.20
11. (Kategória érvényessége) 2011.07.24
Így van feltüntetve a jogsin. Ahogy utánaolvastam, azt szűrtem le, hogy a kategória érvényessége vonatkozik az orvosi alkalmassági lejártára.
Dokinál könyörögtem más időpontért, de nem sikerült. :(
15:43: Igen, 2 másik okmányirodát is néztem ami a környéken van, de pénteken mindnél rövid ideig van csak ügyfélfogadás.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat.
Nem pontosan ide tartozik, de a jogsi elvételhez infó lehet:
Csak egy jogszabályi idézetet találtam:
A 35/2000-es BM rendelet szabályozza, hogy milyen esetekben köteles a rendőr a forgalmit vagy vezetői engedélyt elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!