Hogyan kéne megoldani, olcsóbban, és a lehető legjobban?
Figyelt kérdés
Papámnak van egy forgalomból kivont autója, amit odaadna nekem, én le szeretném műszakiztatni meg stb.. viszont nekem kezdő jogosítványom van ami kb évente 90ezer ftos bizt díj, ha meg papám adózna akkor 12lenne és hát a kocsi nemér 90et:) Üzembetartóit kéne irtani, mert papám le van robbanva és nemtudja intézni a dolgait,de attól még biztosítózhatna papám? ill hogyha valami baj van akkor én legyek a felelős, ne papámat vegyék elő a rendőrök, ezt hogyan lehetne megoldani?
2011. febr. 13. 11:10
1/9 anonim válasza:
Üzembentartóival is a te nevedre kell a biztosítást kötni. Ne szabálytalankodj (ne menyj gyorsan, figyelj a tilos és fizetős parkolásra), és akkor nem veszik elő. De ilyenkor sem árt írni egy olyat, hogy te használhatod a nagyi autóját. De a forgalomba helyezés+műszaki is egy laza 50-ben benne lesz.
2011. febr. 13. 11:21
2/9 anonim válasza:
Bár több lehetőség is adva van, de mivel ezek közül nem vagyok mindegyikben halál biztos, ezért a biztosat mondom. Mivel azt mondod az autó 90 ezer forintot nem ér, ezért feltételezem, hogy elmúlt már 25 éves. Ebben az esetben teljesen mindegy milyen a jogsid, mikor okoztál balesetet stb... mert lehet rá youngtimer biztosítást kötni(kedvezmenyesbiztositas.hu) és ez lehet, hogy még a 12 ezernél is kevesebb lesz. Ilyenkor lehetsz te az üzembentartó. Az adó és társaikat pedig elintézed úgy, hogy elmész papádhoz, aztán befizeted a csekkeket. Igazság szerint lehet én vagyok a hülye, de nekem nem teljesen világos a helyzeted, úgyhogy ha leírnád kicsit világosabban, akkor meg tudnám mondani pontosan mi a teendő.
2011. febr. 13. 18:41
3/9 anonim válasza:
Kölcsönadási szerződés, marad minden az ő nevén, műszakihoz meg írtok egy meghatalmazást és te is elviheted.
Ennél olcsóbb nincs, és a szerződés értelmében, ha bármi büntetés jön papád továbbpasszolja neked a papirokat és fizetsz. (vagy ha ő már nem akar vezetni, akkor elvállalja, ő gyűjti a büntetőpontot, te meg kifizeted helyette)
2011. febr. 13. 20:39
4/9 A kérdező kommentje:
Az utolsó hozzászólás tökéletes! köszönöm szépen!
2011. febr. 13. 21:54
5/9 A kérdező kommentje:
ööö az utolsó kérdezőtől a kölcsönadási szerződés azt lehetővé teszi hogyha Papámnak netalán jön büntetés, és én nemtudom kifizetni, akkor Papám a rendörséget rámküldi a szerződéssel, mert ez igy lenne a jó:)
2011. febr. 14. 15:14
6/9 anonim válasza:
Mivel papír van róla, hogy kölcsönadta neked, innen minden téged terhel, ha ő is akarja.
De a kötelező dolgok - biztosítás, telj.adó - az ő nevén maradnak és neki jön a csekk róla. Tőle tudod megkapni és befizetni.
Ha büntetés jön, szintén ő kapja a papírt róla, de ha nyilatkozik róla, hogy nem ő vezette az autót - és ezt a szerződéssel megteheti - akkor nemsokára a te nevedre és címedre fogják megküldeni a büntetést.
Ja és semmiképpen sem rajta fogják behajtani.
Gondolom a kölcsönadási szerződést két tanunak is alá kell írnia - ennek azért nézz utána és határozatlan időre írjátok meg.
2011. febr. 14. 15:43
7/9 A kérdező kommentje:
jahjah és ha én ebben az esetben mondjuk kicsit rendbehoznám a kocsit, egy-két műbizonylat nélkül, ha érted mire gondolok, akkor is rám háríthatja a felelősséget ha megfog a kocsi állapota miatt a rendör?
2011. febr. 14. 19:34
8/9 A kérdező kommentje:
Néztem példányt a kölcsönadási szerződésre, és köszönöm már minden világos. Még az a buta kérdésem lenne hogy forgalomba való visszahelyezésre miket kell fizetni? gondolom vagyonszerzésit nem, ill törzskönyv ha megvan azt sem ill nemtudom ebben az esetben kell e eredetiség vizsgálat....
2011. febr. 15. 14:25
9/9 anonim válasza:
Nincs vagyonszerzési illeték meg semmi más, mivel nem lett eladva, le kell műszakiztatni és kész.
Papától kell egy megbízás, ha elviszed műszakira, ha ő nem akar vagy nem tud jelen lenni.
Törzskönyv régi autóknál még nincs, amíg nem lesz eladva, addig nem is kell. Ha el lenne adva, csak az új tulaj nevére lesz kiállítva eredetvizsga, átírás után, a régi tulajnak nem kell az eladáshoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!