Mennyi időn belül évül el a záróvonal átlépés miatti bírság?
Gyorshajtás esetébe 60 nap hivatalosan. Miben más a záróvonal miatti bírság?
Előre is köszönöm a válaszokat
És mikor küldik a csekket? Vagy nem küldik?
Mi van ha nem fizetek? hogy hajtják be? Az én nevemen van a kocsi.Apám az üzembentartó.Van ideiglenes és állandó lakcímem.
Az első vagyok.
Én a helyszíni bírság esetében írtam azt, ami a nevében is benne van helyszíni bírság. Megtudnád mondani, hogy pontosan akkor milyen büntetést is kaptál ? Mert így nem tudok segíteni. Ezek szerint feljelentettek. Abban az esetben 3-150 eFt-ig terjedő bírság, és 1 büntetőpont jár érte.
Kresz 18& (1) c), k) Záróvonalon és járműforgalom elől elzárt területen való áthaladás szabálysértése.
Ahogyan már írtam:
Amennyiben a szabálysértési hatóság marasztaló határozatában az elkövetőt pénzbírsággal sújtja, azt a határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül illetékbélyegben kell leróni. Ha az elkövető e kötelezettségének nem tesz eleget, a hatóság közvetlen letiltást bocsát ki. Ha erre nincs lehetőség elrendeli a tartozás adók módjára történő behajtását. Ha az adók módjára történő behajtásra nincs lehetőség, vagy aránytalanul hosszú idővel járna, a helyszíni bírságot – az elkövető beleegyezésével – közérdekű munkára kell átváltoztatni. Ha az elkövető ehhez nem járul hozzá, vagy munkakötelezettségének nem tesz eleget, a pénzbírság elzárásra történő átváltoztatása iránt kell intézkedni.
A pénzbírság megfizetésére – erre irányuló kérelem esetén – legfeljebb 6 havi részletfizetési kedvezményt vagy halasztást lehet adni. A kérelem illetéke 2.200,- Ft.
Szóval nem évül el soha, behajtják rajtad a fent említett eszközökkel.
A büntetőpontok pedig 2 évig számítanak be, és 18 lehet a maximum, ha ezt eléred, bevonják a vezetői engedélyed.
A záróvonal átlépés és a gyorshajtás közötti különbség pedig az, hogy a gyorshajtás a közigazgatási törvény hatálya alá tartozik és objektív felelősség alapján büntetik. A záróvonal átlépés pedig a szabálysértési hatóság jogköre, és figyelmeztetés, helyszíni bírság vagy feljelentés alkalmazható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!