Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogosítvány korhatár kérdés....

Jogosítvány korhatár kérdés. Bővebben lent?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy most csütörtökön megyek az autósiskola megnyitójára, szóval most kezdem a jogsit. A problémám pedig az, hogy még nem vagyok 17 éves. És azt szeretném kérdezni, hogy 17 éves korom előtt vehetek e járműkezelési(rutin) órákat, és vizsgázhatok e járműkezelésből (rutinból)? Mert azt tudom, hogy 16 évesnek és 9 hónaposnak kell lenni a KRESZ vizsgához (az már megvan). Azt tudom, hogy a forgalmi vizsgához 17évesnek kell lennem. De hogyha nem kezdhetem el a rutint akkor gondolom nem kezdhetem el a gyakorlati (forgalmi) vezetést sem, és így attól félek túl sok idő fog eltelni a KRESZ vizsgám és a gyakorlati (rutin, forgalmi) vezetésem között és elfelejtem a szabályokat=/

A másik kérdésem pedig, hogy a jogosítványba a vizsga időpontjához a forgalmi vizsga időpontja kerül, ugye?

Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett.

Előre is köszi a válaszokat!:)

2011. jan. 24. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Igen, a sikeres forgalmi vizsga időpontja kerül a jogosítványba..

Hm.. A KRESZ szabályokat egy életen át kell alkalmazni.

2011. jan. 24. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:

Hidd el ha 16év 9hónapos elmúltál akkor befogod tölteni a 17. éveden mire leteszed a KRESZ-t, kivéve ha intenzív tanfolyamon vagy.

Nálam 1 hónap volt kezdéstől KRESZ vizsgáig intenzív tanfolyammal (heti 3x4óra 3hétig)

2011. jan. 24. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:
01.27-én kezdem a KRESZt. 02.11.-én leszek 16év 9hónapos. és 05.08.-án töltöm a 17-et. Nemhiszem, hogy február elejétől május elejéig fog tartani a KRESZ.
2011. jan. 24. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Azt írtad hogy a 16év 9hónap már megvan.

Amúgy KRESZ és rutin között nálam EÜ volt, az 3 hét.

Semmi bajod nem lesz ha vársz 1 hónapot...

Amúgy meg ha elfelejted akkor el se kezd, mert ahogy az első írta az KRESZ-t egy életre kell tudni.

2011. jan. 24. 19:06
 5/7 A kérdező kommentje:

Látom nagyon félretrafáltam ezzel a mondatommal, hogy elfelejtem a KRESZ-t. Csak azt akartam vele kifejezni, hogy ha van közte idő, akkor nem olyan frissek már az ismeretek és nagyobb a lehetősége annak, hogy valamit elrontok, mintha frissen vizsgáztam volna.

Az EÜ-m már megvan.

2011. jan. 24. 19:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Az hogy KRESZ-n megtanítják a dolgokat csak elmélet, egy alap.

Forgalomba fogod úgyis megérteni 100%osan mikor benne vagy a szituációban.

Rutin pályán nincs mit elrontanod, eltrafálsz egy műanyag bóját max ha elrontasz valamit, ott még hibázhatsz, forgalomban nem.

Oktatód el fogja mondani és hidd el semmit nem felejtesz el.

2011. jan. 24. 19:53
 7/7 anonim ***** válasza:

A KRESZNEK a 98%-át halálos nyugalommal el is lehet felejteni közúton. Kb. 2 A4-es oldalba össze lehet foglalni azokat a szabályokat és táblákat, amiket alkalmaznod kell majd élesben.

Úgy intézd a dolgot, hogy a VEZETÉST NE KELLJEN MEGSZAKÍTANI. Mert az baromira értelmetlen, hogy leteszel egy rutin vizsgát, aztán vársz hónapokat és akkor kezded a forgalmat, mert a gyakorlatot viszont nagyon hamar felejted.

2011. jan. 24. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!