Jogosítvány korhatár kérdés. Bővebben lent?
Az a helyzet, hogy most csütörtökön megyek az autósiskola megnyitójára, szóval most kezdem a jogsit. A problémám pedig az, hogy még nem vagyok 17 éves. És azt szeretném kérdezni, hogy 17 éves korom előtt vehetek e járműkezelési(rutin) órákat, és vizsgázhatok e járműkezelésből (rutinból)? Mert azt tudom, hogy 16 évesnek és 9 hónaposnak kell lenni a KRESZ vizsgához (az már megvan). Azt tudom, hogy a forgalmi vizsgához 17évesnek kell lennem. De hogyha nem kezdhetem el a rutint akkor gondolom nem kezdhetem el a gyakorlati (forgalmi) vezetést sem, és így attól félek túl sok idő fog eltelni a KRESZ vizsgám és a gyakorlati (rutin, forgalmi) vezetésem között és elfelejtem a szabályokat=/
A másik kérdésem pedig, hogy a jogosítványba a vizsga időpontjához a forgalmi vizsga időpontja kerül, ugye?
Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett.
Előre is köszi a válaszokat!:)
Igen, a sikeres forgalmi vizsga időpontja kerül a jogosítványba..
Hm.. A KRESZ szabályokat egy életen át kell alkalmazni.
Hidd el ha 16év 9hónapos elmúltál akkor befogod tölteni a 17. éveden mire leteszed a KRESZ-t, kivéve ha intenzív tanfolyamon vagy.
Nálam 1 hónap volt kezdéstől KRESZ vizsgáig intenzív tanfolyammal (heti 3x4óra 3hétig)
Azt írtad hogy a 16év 9hónap már megvan.
Amúgy KRESZ és rutin között nálam EÜ volt, az 3 hét.
Semmi bajod nem lesz ha vársz 1 hónapot...
Amúgy meg ha elfelejted akkor el se kezd, mert ahogy az első írta az KRESZ-t egy életre kell tudni.
Látom nagyon félretrafáltam ezzel a mondatommal, hogy elfelejtem a KRESZ-t. Csak azt akartam vele kifejezni, hogy ha van közte idő, akkor nem olyan frissek már az ismeretek és nagyobb a lehetősége annak, hogy valamit elrontok, mintha frissen vizsgáztam volna.
Az EÜ-m már megvan.
Az hogy KRESZ-n megtanítják a dolgokat csak elmélet, egy alap.
Forgalomba fogod úgyis megérteni 100%osan mikor benne vagy a szituációban.
Rutin pályán nincs mit elrontanod, eltrafálsz egy műanyag bóját max ha elrontasz valamit, ott még hibázhatsz, forgalomban nem.
Oktatód el fogja mondani és hidd el semmit nem felejtesz el.
A KRESZNEK a 98%-át halálos nyugalommal el is lehet felejteni közúton. Kb. 2 A4-es oldalba össze lehet foglalni azokat a szabályokat és táblákat, amiket alkalmaznod kell majd élesben.
Úgy intézd a dolgot, hogy a VEZETÉST NE KELLJEN MEGSZAKÍTANI. Mert az baromira értelmetlen, hogy leteszel egy rutin vizsgát, aztán vársz hónapokat és akkor kezded a forgalmat, mert a gyakorlatot viszont nagyon hamar felejted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!