Atiratassal kapcsolatos idezes?
Decemberben vettem egy Lada-t 100k-ert,az eladoval ugy beszeltuk meg h nem irunk datumot az adasvetelire(nem is irtunk),mivel nem szeretnem atiratni ugyanis februarban mindenkepp el akarom adni mivel csak csuszkalasra kellett.
Na most jött egy idezes a polgarmesteri hivataltol hogy 2010 dec 15. napjan kelt adasveteli szerint enyem az auto,de atiratva meg nincs.
Hogy lehet ezt meguszni? 1 heten belül mar raktam volna fel a hirdetest hasznaltautora,mert ho nelkul nem sokat erek vele.

Ha eladom haveromnak akkor az nem lenne jo?
Mert azt is beleirtak hogy ,,ha idöközben eladta,akkor adas vetelit vigyem be"
Atiratni semmikepp sem fogom erre az 1 honapra.

Áruld el már légyszíves, ha nincs a neveden (nincs átiratva), akkor hogyan akarod eladni???
Erre rájött az eladó is és mielőtt visszakérnéd tőle a pénzt egy leharcolt állapotú autóért cserébe inkább bejelentette az okmányirodában. Így neki nem lesz belőle problémája.

naja csak hogy az a gond, hogy mivel a hatóság csak az egyik adásvételi példányt látta eddig, az ővét, a tiedről semmit sem tud...
Azt látják hogy a tulaj lejelentette, és te meg még nem írtad át, ezért is jött a bírság.
Na most szerintem ezt úgy tudnád igazolni, hogy fellebbezel, és a fellebbezésben leírod, hogy dehát neked nincs is rajta dátum az adásvételin. Az egész azért veszélyes, mert nem tudom hogy jogilag ilyet hivatalosan lehet-e csinálni, mármint hogy úgy írni adásvételit, hogy nem írsz rá dátumot. Pluszban ez a tanúknak is gáz lesz, mert ők a tanú aláírással igazolták hogy mindkét példány egyforma....
Szerintem mindenképpen kérd ki egy ügyvéd véleményét hogy most ilyenkor mi a szitu, és van-e esélyed ebből jól kijönni, vagy halott ügy...

Ha átírás nélkül adod tovább, akkor a NAV (Apeh) beszedi a vagyonszerzési illetéket (cm3 x 18 ft) + mulasztási bírságot is kapsz mellé. Ilyenkor a vevődnek két eredeti adásvételit adsz, át tudja majd íratni a saját nevére.
Másik lehetőség, hogy megbeszéled az eladóval, hogy a ti adásvételiteket visszavonjátok, és ha van rá új vevő, azzal köti meg az újat! (Erre nem biztos, hogy hajlandó lesz!)
A dátumokkal az a gond, hogy két állítás áll szemben egymással. Ha rendőrségi nyomozás lenne belőle, akkor is csak annyit érnél el, hogy rá kellene írni a dátumot, a szerződés nem lesz ettől semmis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!