Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kell még egyszer eredetiség...

Kell még egyszer eredetiség vizsgálatot csinálnom?

Figyelt kérdés
November közepén vettem egy használt autót, megcsináltattam az eredetiség vizsgálatot, megkötöttem a kötelező biztosítást. Az okmányirodában, amikor át akartam íratni az autót, akkor derült ki, hogy banki opció van rajta. Ez valamikor rendeződni fog, de addig az eredetiségvizsgálat 60 napos érvényessége le fog járni...
2010. dec. 17. 18:37
 1/3 nako ***** válasza:

Az egy hivatalos papír és a törvény 60 napot ad rá. Ha lejár, nem tudsz mit csinálni vele, az okmányirodás se, nem fogadhatja el.

Úgyhogy újra. :(

2010. dec. 17. 21:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Kis futkosás a bankba és minden rendeződik - ha az eladó is akarja. Még van rá egy hónap.

Ha nem fér bele, csináltasd meg vele az eredetvizsgát vagy kérd vissza az árát, mivel neki tudnia kellett az opcióról.

Ja és mivel nem tájékoztatott róla és az adásvételiben benne van a tájékoztatási kötelezettsége (a jármű per és tehermentes...), ha bíróságra viszed sokat bukhat rajta.

2010. dec. 18. 08:14
 3/3 A kérdező kommentje:
De ha egyszer már látták ezt a papírt, amikor át akartam íratni az autót (15 napon belül), akkor is kell új? Végülis a folyamat elkezdődött, de hosszabbítást kértem az okmányirodától.
2010. dec. 18. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!