Közlekedhetek az autómmal így?
Figyelt kérdés
Vettem ma egy autót, ez az első autóm, az adásvételi szerződést megírtuk, a kocsira év végéig ki van fizetve a biztosítás, de az eladó nevén.Az én nevemen még nincs biztosítás, addig nem is irathatom át a nevemre, amig nincs a nevemen bizti, ezt ma tudtam meg. Az autót 200 kmről hoztam el, ha megállított volna rendőr, akkor gáz lett volna? Jövő héten használhatom így? 14 napom van átiratni, addig kell a biztosítást is elintézni.2010. dec. 4. 22:23
1/3 anonim válasza:
A kötelező biztosítás az adás-vételi aláírásakor érvényét veszíti (azért írják rá mostanában már az időpontot is)! Én jártam már úgy, hogy a hazafelé vezető úton törtem össze valakit, és ki kellett fizetnem, mert a biztosító nem fizetett (Az előző tulaj meg a bonusz miatt nem volt hajlandó átírni a szerződést).
2/3 anonim válasza:
előző, akkor nem volt szerencséd. :)
Hívatalosan: az átírást követő 24 órát érvényes a kötelező bíztosítást. Tessék egy online alkusznál kötni egy biztosítást arrol tudsz nyomtattni egy bizonylatott és akkor már érvényes is a köteleződ.
3/3 anonim válasza:
A KGFB a jármű tulajdonjogának megváltozásakor azonnal megszűnik! Ez nem a forgalmi engedélybe történő bejegyzés, hanem az adásvétel időpontja.
Aki nem hiszi járjon utána!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!