Akkor idén már nem is tudunk kötelezőt váltani?
Figyelt kérdés
teljesen megfeledkeztem a biztosító váltásról remélem még válthatok mert ha nem 40.000-rel fizetek többet mint ha váltottam volna2010. dec. 4. 19:26
1/1 anonim válasza:
Ha a biztosításod évfordulója nem január 1., akkor válthatsz kötelezőt. Ez viszont csak akkor érvényes, ha az autót az utóbbi 1-2 évben vetted (pontosan nem tudom, mióta érvényes az új szabályozás). Ha ennél régebben került a tulajdonodba (vagyis a régi rendszer szerinti a biztosításod), akkor a biztosítási évfordulód automatikusan január 1. Ekkor november 30-áig tudtad volna felmondani a régi biztosítást és ez a hónap állna rendelkezésedre, hogy újat köss. Amennyiben ez elmaradt, jövőre próbálkozhatsz biztosítóváltással. De ha nem vagy biztos a dolgodban, a biztosítási kötvényen megtalálod, mikor van az évfordulód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!