Mennyi a különbség a kettő között? Van egy "C" és egy "E" vizsgám. Vagy van egy "C" és egy "C+E".
Mind a kettő ugyan az?? Vagy hogy van ez? Mi a különbség?
Válaszokat köszi
Na akkor fussunk még egyszer neki:
"E" kategória (csak kombinált kategóriaként adható ki!!)
Jelentése: gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény.
a) „B+E”: „B” kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény a „B” járműkategória c) pontjában meghatározottak kivételével;
b) „C1 +E”: A „C1” alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, és a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege sem haladja meg a vontató jármű saját tömegét;
c) „C+E”: A „C” kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény;
d) „D1+E”: A „D1” alkategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege nem haladja meg a 12 000 kg-ot, a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják;
e) „D+E”: „D” kategóriába sorolt gépkocsiból és nehéz pótkocsiból álló járműszerelvény, amelynél a pótkocsit nem személyszállításra használják
Rendben :) Mondjuk már tiszta, de azért jó hogy leírtad:)
(felpontozás)
Ember magyarazzatok mar el neki rendesen!!
E kategoriat a C a B es a D kategoriahoz tudod megcsinalni.
Ez ugy megy hogy megcsinalod mondjuk a C kategoriat es utana rajosz hogy kamionsofor akarsz lenni. Akkor szepen bemesz a megfelelo oktatasi intezmenybe es megmondod hogy kezit csokolom szeretnel nehezpotbol jogsit. Megcsinalod a tanfolyamot es a vizsgan A C+E kategoria kerdeseit teszik fel. Ha buszhoz akarod csinalni akkor meg ugy. Olyan nincs hogy neked kotelezoen meg kell csinalni az E-t is mer kulon kategoriakent nem szerepel. A jogsi hatuljan nem szerepel kulon mert gondolkozni kene hogy a potkocsi es utanfuto nem hasznalhato onmagaban kozlekedesre mert nincs ami hajtsa. C kategoria 2 ropi korul lehet most a vegere. Az E meg szerintem olyan 100 korul jon ki. Plusz meg csinald meg a belfoldi arufuvarozoi automentos hokit is ha nemcsak vaganykodasbol kell a jogsi. Ha meg kulfoldre is menni kell fuvarba legyen meg nemzetkozid is. Meg meg a PAV 3 (ajanlott az PAV1 vagy PAV2-re beadni a jelentkezesi lapot mert ugyan annyiba kerul mindharom kategoria de ha nincs meg a pszihologus szerint eleg pontszamod akkor nem adjak meg. Ha meg az egyes vagy kettes csoporthoz nem eleg a pontszamod akkor lazan megadja a 3ashoz ami eredetileg kell. Szoval en ezt ajanlom. Mert ha nem kapod meg akkor ujbol az a 8.130 forintodba fog kerulni.) roviden ennyi lenne.
Most így ennek a végét nem értem :S
Most akkor melyik PÁV-ra kéne majd vizsgázni?? Mert itt szóba hoztad mind hármat, hogy ajánlott a 3-ra lerakni, de közben itt van a 2-es 1-es. Zavaros kicsit :D Bár most jöttem haza suliból 9 óráról, lehet hogy már értelmileg kicsit merült vagyok :D szóval pillanatnyilag a szájbarágós verziót értem csak meg :D
a GKI-t azt vágom. jó kis pénzt kérnek érte rohadjanak meg!
Na szóval a PÁV. A 3-as kell a C+E kategóriához. De ha nem vagy benne biztos hogy sikerül akkor a jelentkezést add be az 1-esre. Mert ha a pszihológus azt mondja hogy nem vagy alkalmas az 1-esre de a 2-est vagy 3-ast megadja akkor okés a helyzet.
Ezt az NKH oldaláról másoltam ide neked.
""Nem alkalmas
(Ilyenkor az alábbi két lehetőség közül választhat:
* Elfogadja ezt a döntést.
Ebben az esetben a határozatban szereplő - és annál magasabb - pályaalkalmassági kategóriában max. 2 éven belül nem kezdeményezhet újabb vizsgálatot, csak alacsonyabb kategóriában.) ""
Vagy pedig fellebezhetsz és megpróbálhatod ujra amikor aztmondják!
Van aki csak a 3-asra adja be és ha nemsikerül akkor becumilta. Ujra 8310 forint vagy még több.
Én megcsináltam az 1-esre. Azt megadták 2 évre ami már lejárt 1 éve :) a 2-es meg a 3-as csoportot azt korlátlan időre adták! Ugyhogy röviden ennyi. Nem lesz bajod ha az 1esre adod be és ráadásul ugyan annyiba kerül. Csak jobbak az esélyeid egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!