Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyibe kerül a nevemre...

Mennyibe kerül a nevemre íratni az autót? Mennyi idő, hova kell menni, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
Életem első autóját vettem,és a nevemre kell iratnom,segítséget kérek.
2010. nov. 9. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
18 ft köbcentinként, 12000 az új foralmi + törzskönyv, meg azt ededetvizsga, 17000-től. Plusz kötsz rá biztosítást is.
2010. nov. 9. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja igen.

Először biztosítás, aztán eredetvizsga, aztán okmányiroda.

2010. nov. 9. 18:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Ma vettem az autót,biztosításról nem beszéltünk,az eredetvizsgát meg a kifizetésem elött megcsináltuk,az meg van,már csak a nevemre írás kell.Biztosítást csak kötelezőt fogok fizetni.
2010. nov. 9. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:

No igen, de a kötelező biztosítást meg kell kötnöd, és úgy mehetsz az ocsmányirodába. Az én ügynökömnél ez pl. ingyenes, csak utólag küldik a csekket...

Az okmányirodától nálunk kell kérni időpontot, aztán el kell menni hozzájuk az adásvételivel és a forgalmival+törzskövvel. Az eredetiség vizsgálat nem lehet régebbi 60 napnál (ez benne van a gépben náluk). Ott adnak két csekket az egyiken a köbcenti x átírási díj, amásikon a forgalmi, és a törzskönyv díja, azt a postán be kell fizetni, és vissza.

Annyi kiegészítés még, hogy 1800 köbcenti felett már 24Ft/köbcenti az átiratási díj.

2010. nov. 9. 19:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Kis helyesbítés:

Az átírási költség személygépkocsi esetén 1890 ccm felett 24Ft/ccm. Tehergépkocsik esetén egységesen 18Ft/ccm

2010. nov. 9. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Oké köszi a segítséget.
2010. nov. 9. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!