Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Most mi a helyzet a kötelező...

Most mi a helyzet a kötelező biztosításokkal? Hogyan kedvezőbb?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok, nem volt a nevemen még autó, 2012 óta van jogosítványom.

Ez lesz az első autó, ami a nevemre kerülne, de hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár.

Egy 99es szaladgálós autóról lenne szó.

tegnap 10:46
 1/6 anonim ***** válasza:
54%
Netrisk és meglátod melyik a legolcsobb...
tegnap 11:02
 2/6 retektorta ***** válasza:
54%
A0-ból indulsz. Ha nem okozol kárt, akkor szépen évente araszolsz felfelé B10-ig.
tegnap 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Az hogy 99-es kiadás nem sokat jelent.
tegnap 11:26
 4/6 anonim válasza:

"Most mi a helyzet a kötelező biztosításokkal?"

Kötelezőek még mindig.

"Hogyan kedvezőbb?"

Van több kalkulátor is a neten, rengeteg paraméter van, de Te csak annyit tudsz variálni, hogy melyik biztosítónál kötöd.

"Ez lesz az első autó, ami a nevemre kerülne, de hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár."

Tessék? Aki magasabb bonus-malus fokozatban van, annak jóval kedvezményesebb a díja. De ha egyszer most kötöd az első biztosításod, akkor A0-ban kezdesz, akármit is csinálsz.

"Egy 99es szaladgálós autóról lenne szó."

Felénk az ilyesmit inkább roncsnak hívják, de ez most mellékes.

tegnap 13:08
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon érdekel a dolog, akkor az MNB oldalán folyamatosan közzéteszik az összes biztosító a díjszabását:

[link]

De ezek annyira bonyolultak, annyi paramétertől függ a díj, hogy egyszerűbb, ha valamelyik alkuszcég kalkulátorát végigzongorázod. Akár hamis névvel-rendszámmal és aztán megkötheted közvetlenül a számodra legolcsóbb biztosítónál.

"hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár."

Bonus-malus rendszernek hívják. Röviden annyi, hogy új szerződőként A00-ról indulsz és minden balesetmentes év után lépsz felfelé egy szintet, illetve balesetenként 2-t visszalépsz.

A00 az alap, B10 a legjobb és M04 a legrosszabb.

Fiataloknak és budapestieknek a legdrágábbak a díjak.

Ezért szoktak sokan azzal trükközni, hogy a vidéki szülőkkel írnak egy üzembentartóit, így a vidéki idősebb családtag lesz a szerződő, akinek akár több tízezer Ft-tal olcsóbb lehet az éves alapdíja.

tegnap 16:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Beütöd a kalkulátorba és meglátod.

A szerződő személyes adatai/paraméterei is befolyásolják a díjat, így igen, lehet más nevén olcsóbb.

De szerintem egy autó fenntartásához mérten olyna kis összeg, hogy akinek ezen kell sakkozni, az ne tartson autót. Évente növekszik a besorolásod majd, ami mindig kedvezőbb díjat jelent majd. Nem leszel előbbre, ha most más nevére kötsz, aztán pár év múlva indulsz magasabb díjról, amikor a másik fél nem hajlandó tovább szponzorálni téged, vagy nem tud

tegnap 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!