Most mi a helyzet a kötelező biztosításokkal? Hogyan kedvezőbb?
30 éves férfi vagyok, nem volt a nevemen még autó, 2012 óta van jogosítványom.
Ez lesz az első autó, ami a nevemre kerülne, de hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár.
Egy 99es szaladgálós autóról lenne szó.
"Most mi a helyzet a kötelező biztosításokkal?"
Kötelezőek még mindig.
"Hogyan kedvezőbb?"
Van több kalkulátor is a neten, rengeteg paraméter van, de Te csak annyit tudsz variálni, hogy melyik biztosítónál kötöd.
"Ez lesz az első autó, ami a nevemre kerülne, de hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár."
Tessék? Aki magasabb bonus-malus fokozatban van, annak jóval kedvezményesebb a díja. De ha egyszer most kötöd az első biztosításod, akkor A0-ban kezdesz, akármit is csinálsz.
"Egy 99es szaladgálós autóról lenne szó."
Felénk az ilyesmit inkább roncsnak hívják, de ez most mellékes.
Ha nagyon érdekel a dolog, akkor az MNB oldalán folyamatosan közzéteszik az összes biztosító a díjszabását:
De ezek annyira bonyolultak, annyi paramétertől függ a díj, hogy egyszerűbb, ha valamelyik alkuszcég kalkulátorát végigzongorázod. Akár hamis névvel-rendszámmal és aztán megkötheted közvetlenül a számodra legolcsóbb biztosítónál.
"hallottam olyat, hogy aki régebb óta biztosítónál van lehet jobban jár."
Bonus-malus rendszernek hívják. Röviden annyi, hogy új szerződőként A00-ról indulsz és minden balesetmentes év után lépsz felfelé egy szintet, illetve balesetenként 2-t visszalépsz.
A00 az alap, B10 a legjobb és M04 a legrosszabb.
Fiataloknak és budapestieknek a legdrágábbak a díjak.
Ezért szoktak sokan azzal trükközni, hogy a vidéki szülőkkel írnak egy üzembentartóit, így a vidéki idősebb családtag lesz a szerződő, akinek akár több tízezer Ft-tal olcsóbb lehet az éves alapdíja.
Beütöd a kalkulátorba és meglátod.
A szerződő személyes adatai/paraméterei is befolyásolják a díjat, így igen, lehet más nevén olcsóbb.
De szerintem egy autó fenntartásához mérten olyna kis összeg, hogy akinek ezen kell sakkozni, az ne tartson autót. Évente növekszik a besorolásod majd, ami mindig kedvezőbb díjat jelent majd. Nem leszel előbbre, ha most más nevére kötsz, aztán pár év múlva indulsz magasabb díjról, amikor a másik fél nem hajlandó tovább szponzorálni téged, vagy nem tud
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!