Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha hosszú ideig (kb 6-7 évig)...

Ha hosszú ideig (kb 6-7 évig) nem hosszabbítom meg a jogosítványom újra kell vizsgáznom kreszből?

Figyelt kérdés

Ha egyszer már megszereztem a jogosítványt de nem hosszabbítattam meg akkor tényleg újra kell csinálnom a kresz- és a forgalmi vizsgát?

Előre is köszönöm a válaszokat!

dec. 23. 00:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Azért jogosítvány, mert megszerezted, jogod van vezetni, jogot elvenni nem lehet, csak alapos indokkal.

Tehát akár 30 év múlva is annyi meghosszabbítani a jogosítványod, hogy elmész orvoshoz.

dec. 23. 03:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell, sőt segédmotort lejárt orvosival is vezethetsz.
dec. 23. 09:01
 3/5 anonim ***** válasza:
58%

Így van, lejárt orvosival vezethetsz segédmotort, de azt is legfeljebb 10 évig, amennyiben még mindig így van a jogszabály.

Természetesen nem kell újravizsgázni, csak az orvosit kell megújítani hozzá a háziorvosnál. Van egy hatósági díj, azt kifizeted az orvosnak, megkapod a kis A5-ös papírt (mondjuk van ahol lehet hogy A4-es, nincs jelentősége), és bemész a kormányablakba. Majd ott leadod a régi jogsit az orvosi papírral, és megigényeled az újat. Addig is a kapott papírral vezethetsz. Pár nap és megküldik az új plasztik kártyádat. :)

dec. 23. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Így van, lejárt orvosival vezethetsz segédmotort, de azt is legfeljebb 10 évig, amennyiben még mindig így van a jogszabály."

De ez a korlátozás is csak azért van, mert magának a kártyának is van egy érvényessége, de amúgy AM kategóriához nem kell orvosi alkalmassági, és nekem valahol még megvan a régi papír SMK jogsim, azon lejárati idő sincs.

dec. 23. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

" és nekem valahol még megvan a régi papír SMK jogsim, azon lejárati idő sincs. "

Viszont azt már nem fogadják el, csak a "szabványos" rózsaszín plasztik kártyát. :) Tudom, hog nem kell orvosi a segédmotoros kategóriához, én is azzal kezdtem mint rengeteg férfi társunk. Csak azért írtam így, mert a KRESZ-ben is így van benne. :)

dec. 23. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!