Mi minősül illegális autóbontásnak?
#10 Nyilván van benne veszélyes anyag bőven (mint oly sok mindenben), de szerintem kérdéses, hogy az mikortól hulladék. Bent áll a garázsban, nem folyik belőle semmi. Akár meg is javíttathatnám, csak nem igazán éri meg annyit rákölteni. Most az, hogy kiszerelem a lámpáját és eladom, min változtat? Vagy akkor a hifit, erősítőt, mélynyomót is benne kellene hagynom mikor a bontóba viszem?
De visszatérve a veszélyes hulladék kérdésre. Tudtommal olajat, hűtőfolyadékot, fékfolyadékot, akkumulátort stb. cserélhetek otthon, csak értelem szerűen felelősséggel tartozok azért, hogy a keletkező veszélyes hulladék a megfelelő helyre kerüljön. Ugyanígy elvileg a régi tévémet, telefonomat sem dobhatom egyszerűen a kukába, hanem el kell juttatni a megfelelő helyre. De mi tiltja, hogy egy működő részegységét előtte eladjam?
A használt ingóságok értékesítésének adózási szabályaival nagyjából tisztában vagyok.
A kérdés, hogy beleköthetnek-e abba megalapozottan a hatóságok, ha a saját autóm működőképes egységeit kiszerelem és értékesítem, mielőtt a maradékot a bontóba vinném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!