Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mi minősül illegális autóbontá...

Mi minősül illegális autóbontásnak?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy van egy autóm amit le szeretnék adni bontóba, így filléreket kapnék érte. Viszont számos alkatrésze jóval többet ér önmagában is. Az úgy jogszerű lenne, ha kiszerelném és értékesíteném amit akarok, és csak a maradékot vinném a bontóba?

dec. 5. 10:04
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

#10 Nyilván van benne veszélyes anyag bőven (mint oly sok mindenben), de szerintem kérdéses, hogy az mikortól hulladék. Bent áll a garázsban, nem folyik belőle semmi. Akár meg is javíttathatnám, csak nem igazán éri meg annyit rákölteni. Most az, hogy kiszerelem a lámpáját és eladom, min változtat? Vagy akkor a hifit, erősítőt, mélynyomót is benne kellene hagynom mikor a bontóba viszem?

De visszatérve a veszélyes hulladék kérdésre. Tudtommal olajat, hűtőfolyadékot, fékfolyadékot, akkumulátort stb. cserélhetek otthon, csak értelem szerűen felelősséggel tartozok azért, hogy a keletkező veszélyes hulladék a megfelelő helyre kerüljön. Ugyanígy elvileg a régi tévémet, telefonomat sem dobhatom egyszerűen a kukába, hanem el kell juttatni a megfelelő helyre. De mi tiltja, hogy egy működő részegységét előtte eladjam?

A használt ingóságok értékesítésének adózási szabályaival nagyjából tisztában vagyok.

A kérdés, hogy beleköthetnek-e abba megalapozottan a hatóságok, ha a saját autóm működőképes egységeit kiszerelem és értékesítem, mielőtt a maradékot a bontóba vinném.

dec. 6. 20:45
 12/12 anonim ***** válasza:
#11 NEeeeeem, kutyát sem érdekli!!!
dec. 7. 08:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!