Mi minősül illegális autóbontásnak?
Az illegális autóbontást inkább arra szokták használni, mikor semmi közöd az autóhoz, de ott áll magányosan egy parkolóban, már hónapok óta, neked meg nagyon szükséged lenne valami alkatrészére és hát.... Úgy se veszi észre a tulaj hónapokig.
Sok fele szednek így szét autókat.
Volt mikor poénból fel is gyújtották.
Bontós válogatja....
Jó pár éve amikor a szutykos b corsát vitték el tőlünk trailerrel akkor megkerdeztuk telon tőlük, hogy ki vehetnénk-e pár dolgot...
Új akksit, új katit, óracsoportot.
Mondták, hogy igen de így nem adnak érte pénzt.
Mondtuk oké, amúgy is szabadulni akartunk tőle egyszerűen.
#6 Miért üzletszerű tevékenység? Szerintem egyszerű használt ingóság értékesítése. Üzletszerű akkor lenne szerintem, ha azért vásárolnék autókat, hogy alkatrészenként eladjam őket, de itt erről szó sincs. Ha kiárusítom a ruhásszekrényemet az is üzletszerű akkor? De ez csak az én véleményem, aztán lehet hogy neked van igazad.
Jelen esetben az autó még nem hulladék, érvényes okmányokkal rendelkezik. Kérdés, hogy követek-e el bármi jogszabályba ütközőt azzal, ha kiszerelem például a hibátlan fényszórókat és a tükröket és eladom őket.
Nyugodtan írjátok meg ha úgy gondoljátok hogy ez szabályellenes, csak ha lehet indokoljátok is hogy miért.
#6 Ez nem üzletszerű tevékenység. Ezzel az erővel, ha eladod az autódat másik személynek, akkor az is annak számítana.
Egyébként biztos van valami módja, hogy a félig szétbontott autót eladd. Rémlik valami olyan, hogy roncsként lekönyvelik.
#7: Egyrészt, de igen, veszélyes hulladék. Ezt a részét kár ragozni. Akkor pedig különösen az, ha szétbontod és már nem közlekedésre alkalmas, függetlenül a papírtól a végén
Az értékesítéshez pedig a google első találat:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!