Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen költségek maradnak...

Milyen költségek maradnak fent? Mennyibe kerül a forgalomból való kivonás?

Figyelt kérdés

21 hetes terhes vagyok és adott egy Kawasaki er-6n típusú motorom, amit nagyon nem szeretnék eladni. Sajnos a munkahelyem 2 hónapja megszűnt és nem tudom milyen állásom lesz, fenn fogom e tudni tartani a későbbiekben,mire újra használatba tudom majd venni.

A férjem szerint el kéne adjam, mert ha ki is vonják a forgalomból akkor is kell évente fizetni utána 3-400 ezret. Ötletem sincs miről beszél, mert ha ki van vonva a forgalomból akkor nem kell rá műszaki,es gondolom biztosítás sem.

A súly adó pedig nem kerül ennyibe.

okt. 27. 15:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Az ideiglenes forgalomból történő kivonás illetéke 2300 Ft. Meg kell adni a kivonás kezdőnapját – ez nem lehet korábbi, mint az ügyintézés napja –, és meg kell adni a befejező napját – ez a kezdőnapot követő legfeljebb egy év lehet.

Online is intézhető.

A kivonás időtartama alatt szünetel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás fizetése. A kivonás időtartama alatt, a kivonás kezdőnapját követő naptári hónap első napjától szünetel a gépjárműadó fizetés is.

A kivonás kérelem ismételhető.

Ha a megadott határnapnál előbb akarja ismételten forgalomba helyezni, annak ismét 2300 Ft eljárási illetéke van; egyébként a lejáratkor illeték nélkül forgalomba helyezik.

okt. 27. 16:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Akkor azt hiszem megtartom a motort :)
okt. 27. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi az istent költesz te évente 3-400k-t a motorra?

Mert ugye eddig ennyit fizettél, ha azt feltételezed használat nélkül is annyit kell majd...

okt. 28. 09:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem ennyit fizettem, de mivel nem vagyok képben ezekben a dolgokban -mint a kivonatás- bíztam a férjem szavában. Valószínűleg csak azért mondta hogy adjam el, mert ugye ő nem tudja eladni. A kérdésemben az egyik mondat úgy kezdődik hogy "a férjem szerint".
okt. 30. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Minek az embernek ellenség ha ilyen férje van? 😜
nov. 5. 12:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!