Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Elhagyott autót hogyan lehet...

Elhagyott autót hogyan lehet megvenni?

Figyelt kérdés

A környékünkön találtam egy BMW E36-ot, nincs gazdája, rendszám sincs rajta, csak a szélvédőn a matrica, de az alapján meg azt írja hogy ilyen rendszám nem került kiadásra magyarországon.

Körbe kérdeztem néhány embert a kőrnyéken, azt mondják évek óta ott áll.

Jó lenne projekt autónak, szép lassan helyre hozni, mert teljes mértékben egyben van a kocsi, nincs feltörve, le van zárva.

Az lenne a kérdésem, hogy hol érdemes ezzel kapcsolatban érdeklődnöm? Ha nincs meg semmilyen papírja akkor veszett ügy az egész?

okt. 27. 00:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
mindenképp, ha a gatyád szeretnéd rákölteni. ha évek óta ott áll, kizárt, hogy nincs szétrohadva, meg az is, ha nyilvános helyen áll már rég elvitették volna. én 6 hónapig tároltam kint egy autót, mert nem kellett, úgy elkezdett rohadni, hogy öröm volt nézni.
okt. 27. 07:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs meg a tulaj esélytelen hogy meg tudd venni. Majd a közter. elszállíttatja és bezúzzák.
okt. 27. 07:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod megvenni. Attól, hogy ott van hagyva, még valakinek a tulajdona. Ha nincs rendszám, akkor közterületen minek parkol, önkormányzati rendeletben szokták leszögezni, hány nap után mennek a forgalomból kivont illetve a rendszám nélküli járművekre a bírságok és az elszállítás. Trehány az önkormányzat, annak már rég nem ott lenne a helye. Mivel nem ismered a tulajdonosát, nem tudod kitől megvenni.

Illetve ahogy fentebb írták, ha lenne értelme megvenni, nem rohadna ott.

okt. 27. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmi értelme ezzel foglalkozni, ahogy előttem írták, ha menthető lenne, nem rohadna évek óta ott.

Bejelented az önkormányzatnál és ott meg is érdeklődöd mi a sorsa a begyűjtött roncsoknak, az lesz a csatorna, amin keresztül el tudsz indulni

okt. 28. 09:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem egy parkolóban van.

Faluban egy elhagyott ház udvarán.

Van ott szétberhelt wartburg, traktor, egy daewoo leganza, meg az e36.

Kb ezek 5 éve állhatnak ott, a ház tulajdonosa szerette az autókat, van az udvaron garázs is, szerintem biztos ott is lapul valami..

Ez alapján el lehet indulni? Pl megkeresni a ház tulajdonosának rokonait?

okt. 28. 21:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyszerű polgárként nem. Majd ha a ház tulajdonosa meghal, akkor az örökösök odamennek mindent kitakarítani és eladni nyomott áron, majd akkor lehet kérdezősködni. De az is lehet, hogy pont az történt, hogy meghalt az ember, akinek saját szeméttelepe volt, és semelyik nem ott élő rokonának nem fűlik a foga foglalkozni a hagyatékkal, inkább hagyják rohadni az egészet.
okt. 28. 21:30
 7/8 anonim ***** válasza:

#5: Leírhatnád normálisan elsőre is...

Igen, akkor lekéred az ingatlan tulajdoni lapot, (ügyfélkapu, évente pár ingyenes is, ha kifutottál a számokból, akkor 2-3ezer Ft), az alapján felkutatod az ingatlan tulajdonosát, és reméled, hogy szóbaáll veled, és segít megtudni ki az autó tulajdonosa, ha nem ő maga.

De ha 5 éve ott áll, akkor jó eséllyel évekkel ezelőtt kivonták hivatalból a forgalomból, szóval már csak vashulladék, annak ellenére, hogy ha a füvön rohad az alja már el is porladt ennyi idő alatt

okt. 29. 07:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy Suzuki swiftet tudok adni. Igaz, műszaki nyár óta nincs rajta és a biztosítása dec. 31ig van csak. Felujitásra szorul ('98as autó, szomszéd szerint első szériás kiadás a 'G' kezdetű rendszámmal és a kiadási évvel).
nov. 22. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!