Gazdasági totálkár megítélése után megjavíttathatom az autót és forgalomba helyezhetem?
A gazdasági totálkár annyit tesz, hogy a szakszerű javítás többe kerülne mint amennyi az autó piaci értéke. Ha valaki ennek ellenére vállalkozik a dologra, akkor nem látom okát miért ne lenne újra forgalombahelyezhető.
Értem a dilemmádat, de ha a motor elmozdult, akkor ott valami főtartó is deformálódott...szóval ezért nem lennék annyira bizakodó.
Itt egy korrekt írás a téged érintő dilemmáról.
Önmagában a gazdasági totálkár nem jelenti azt, hogy az autó ne maradhatna forgalomban, illetve ne kerülhetne ismét forgalomba.
Nekünk egyszer volt gazdasági totálkáros az autónk: hátulról belénk csúsztak, amivel a vonóhorgot belenyomták a hátsó lökhárítóba és megrongálódott a csomagtérajtó valamint az egyik hátsó lámpa eltört. Ez már pont elég volt ahhoz, hogy az akkor 12 éves autót gazdasági totálkárra hozza ki a biztosító, bár szerintem a javunkra jóindulatú volt a kárfelmérő és vastagon fogott a ceruzája. Pedig nem adtam neki semmit.
Az autó amúgy üzemképes maradt a baleset után és semmilyen szerkezeti károsodása nem lett, fődarabja nem sérült. Megjavítattuk, azóta is forgalomban van és működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!