Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gazdasági totálkár megítélése...

Gazdasági totálkár megítélése után megjavíttathatom az autót és forgalomba helyezhetem?

Figyelt kérdés
Mindenki mást mond, még a biztosítót nem mertem megkérdezni erről, nehogy rosszabbul jöjjek ki a helyzetből, nagyon az elején járok. Nyilván nem minden áron akarom a javítást, de szerelőismerősök és más “hozzáértők” rengeteg fotó alapján elég bizakodóak. Nyilván, ha személyesen meglátják és azt mondják nem, elfogadom. Csak kiváncsi vagyok járt e más így. Motortérben laikusként annyi történt, hogy a hűtővíz tartály elpukkant, kicsit elmozdult a motor. Kasztnit illetően motorháztető, lökhárító, sárvédő sérült. Oszlopok, nyúlványok, küszöbök sértetlenek ránézésre. Nem tudok új autót venni, ez egy régi sok km-es nagyon megbecsült autó, olcsó hozzá minden, soha nem hagyott cserben, megbízható alacsony fogyasztasú. Úgy se fedezné a pénz max valami szart tudnék venni, és bár az enyém is keveset ér piaci érték szerint, de ismerem folyton szervizelve van, nehéz elengedni. Ha biztonságos szintre lehetne hozni, újra beleülnék. Képet nem szeretnék feltölteni, csak az elv érdekel, hogy mi ennek a menete, ha lehetséges. Műszerfal csere is szükséges, kinyíltak a légzsákok.

aug. 29. 09:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A gazdasági totálkár annyit tesz, hogy a szakszerű javítás többe kerülne mint amennyi az autó piaci értéke. Ha valaki ennek ellenére vállalkozik a dologra, akkor nem látom okát miért ne lenne újra forgalombahelyezhető.

Értem a dilemmádat, de ha a motor elmozdult, akkor ott valami főtartó is deformálódott...szóval ezért nem lennék annyira bizakodó.

Itt egy korrekt írás a téged érintő dilemmáról.

[link]

aug. 29. 09:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, sajnos benne van a pakliban, csak ha mégsem akkora a gond, akkor megjavíttatnám. A link hasznos volt, köszönöm
aug. 29. 10:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában a gazdasági totálkár nem jelenti azt, hogy az autó ne maradhatna forgalomban, illetve ne kerülhetne ismét forgalomba.

Nekünk egyszer volt gazdasági totálkáros az autónk: hátulról belénk csúsztak, amivel a vonóhorgot belenyomták a hátsó lökhárítóba és megrongálódott a csomagtérajtó valamint az egyik hátsó lámpa eltört. Ez már pont elég volt ahhoz, hogy az akkor 12 éves autót gazdasági totálkárra hozza ki a biztosító, bár szerintem a javunkra jóindulatú volt a kárfelmérő és vastagon fogott a ceruzája. Pedig nem adtam neki semmit.

Az autó amúgy üzemképes maradt a baleset után és semmilyen szerkezeti károsodása nem lett, fődarabja nem sérült. Megjavítattuk, azóta is forgalomban van és működik.

aug. 29. 10:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez nagyon biztató, köszönöm! :)
aug. 29. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen még lehet csináltatni, nekem pl jóval kevesebből jött ki mint amit fizettek még maradt is belőle.
aug. 29. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!