Vettem egy hibás autót, rögtön szervízbe vittem.Mi történik, ha két hét után se lesz kész? Hogy lesz eredetvizsga?
Ha nincs még eredetvizsga, akkor te biza' még nem vettél semmit.
200 ezer forintig terjedő pénzbüntetés.
Lehetett volna javításba adás előtt is végeztetni; még üzemképtelen, vagy forgalomból ideiglenesen kivont járművet is el lehet vinni eredetiségvizsgálatra, csak azok el- és visszajuttatása problémásabb.
Ráadásul, vásárlás előtt célszerű elvégeztetni, mert az a célja, hogy a vevő lássa, hogy eredeti állapotú, vagy engedéllyel megváltoztatott járművet versz meg; ha akkor derül ki, hogy nem ilyen, amikor már kifizette, akkor hoppá van, és az eladó készségességétől függ, hogy viszonylag egyszerűen rendezhető-e a vásárlástól visszakozás. A jogszabály címében eleve szerepel, hogy előzetes vizsgálat: „301/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet az előzetes eredetiségvizsgálati eljárás részletes szabályairól”. Persze, a vevő lemondhat a jogszabály nyújtotta biztonságról.
Így, az átírási késedelemre többszörösen nem alapos kifogás a javítás miatti késedelmes eredetiségvizsgálat.
Ennyi téves, idióta információt honnan szopnak ki az itteniek?
NINCS már régóta mobil eredetvizsgálat, meg 200e ft pénzbüntetés...? Hülye vagy?
A NAV ilyet elnéz, meg az okmányiroda is, én késtem ilyen miatt vagy 1 hónapot, azt hiszem pár ezer forintot küldtek ki, de csak azért mert szemétkedni akart velem a helyi okmányiroda.
Akik intézték másik okmányirodában, nagyon kiakadtak ezen.
Mondtam, nem érdekes, pár ezer forint, mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!