Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A bonuszomat át tudom vinni...

A bonuszomat át tudom vinni egy másik autóra, évfordulós váltáskor?

Figyelt kérdés

Veszek egy kocsit, de még megvan a régi. A régi biztosítását lemondtam évfordulóra váltás miatt és meg is jött az ezzel kapcsolatos papír.

Az újjabbik kocsin lesz casco is, ami majdnem a duplájába kerül, ha A0-ba sorolják be.

Az megoldható, hogy az újjabbikra megkötöm B10-re a régire A0-ra ugyanannál a biztosítónál a cascoval együtt egyszerre?

A régit úgy is el fogom adni, de csak, ha megvan az utódja.

aug. 8. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Át.
aug. 8. 21:41
 2/6 anonim ***** válasza:
50%
Hát én úgy tudtam nem lehet, amíg el nem adod, de akkor ezek szerint rosszul tudtam.
aug. 8. 23:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tudod átvinni, ha eladtad a régit, addig az új A0-ban van.

Talán ilyenkor is időarányosan vissza lehet igényelni a különbözetet majd.

Viszont, a régire kell kötnöd újat. Nem lehet biztosítás nélkül addig sem, amíg eladásra vár. Az évfordulós és az érdekmúlás miatti felmondás nem ugyanaz. De ezt is visszakapod, amikor eladod

aug. 9. 07:07
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont, a régire kell kötnöd újat. Nem lehet biztosítás nélkül addig sem, amíg eladásra vár."

Már hogyne lehetne? Csak nem közlekedhet vele, ha nincs rajta biztosítás.

aug. 14. 18:28
 5/6 A kérdező kommentje:

Úgy van ahogy 3 írta :(

Mindegyikre megkötöttem az új biztosítást.

aug. 15. 06:39
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#4: Téves információ. Az autónak minden napon biztosítottnak kell lennie, függetlenül attól, hogy szándékozik-e vele közlekedni.

Azokra a napokra, amikre nincs érvényes KGFB majd fedezetlenségi díjat kell fizetni.

aug. 15. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!