Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Online köttem biztositást, de...

Online köttem biztositást, de nincs még befizetve ez akkor mi?

Figyelt kérdés

Az van a emailbe hogy a biztosito igazolja 10.01ig a fedezetet de en meg be se fizettem es nemis kaptam volna olyat hogy hova kuldjem stb

Ilyenkor most van rajta vagy nincs? Holnap mennek az autoval csak azert nehogy levegyek a rendszamot

Most kottem 10perce online

aug. 2. 18:49
 1/3 anonim ***** válasza:
22%
Van 30 napod befizetni.
aug. 2. 20:25
 2/3 anonim ***** válasza:
88%
#1 60 napja van
aug. 2. 20:44
 3/3 anonim ***** válasza:

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esedékes díjának megfizetésére törvény biztosít 60 nap türelmi időt, amely 60 nap a díjfizetés esedékességének napjával kezdődik.

A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége, azaz, ezidő alatt díjfizetés nélkül is él a biztosítás.

Persze, mivel ezalatt a biztosító fenntartja a biztosítást, a türelmi időre eső díjat vagy az esedékes díjfizetéssel, díjfizetésekkel a türelmi idő alatt meg kell fizetni, vagy utólag követeli a biztosító.

Te, szerződésajánlatot tettél, erre kaptál egy szerződésajánlat visszaigazolást. A biztosítónak 15 napja van arra, hogy ellenőrizze az ajánlatodban szereplő adatok helyességét; szerződést csak az ellenőrzés elvégzése után küld.

A szerződésajánlat visszaigazolást vezetés közben magadnál kell tartanod, mert az nem szerepel a kötvény-nyilvántartásban, amelyet közúti ellenőrzéskor elektronikusan le tudnak kérdezni.

Aki új tulajdonos és üzembentartó, vagy csak új üzembentartó lett, az átírás ügyintézéséhez elfogadják a szerződésajánlat visszaigazolást is.

aug. 4. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!