Online köttem biztositást, de nincs még befizetve ez akkor mi?
Az van a emailbe hogy a biztosito igazolja 10.01ig a fedezetet de en meg be se fizettem es nemis kaptam volna olyat hogy hova kuldjem stb
Ilyenkor most van rajta vagy nincs? Holnap mennek az autoval csak azert nehogy levegyek a rendszamot
Most kottem 10perce online
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás esedékes díjának megfizetésére törvény biztosít 60 nap türelmi időt, amely 60 nap a díjfizetés esedékességének napjával kezdődik.
A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége, azaz, ezidő alatt díjfizetés nélkül is él a biztosítás.
Persze, mivel ezalatt a biztosító fenntartja a biztosítást, a türelmi időre eső díjat vagy az esedékes díjfizetéssel, díjfizetésekkel a türelmi idő alatt meg kell fizetni, vagy utólag követeli a biztosító.
Te, szerződésajánlatot tettél, erre kaptál egy szerződésajánlat visszaigazolást. A biztosítónak 15 napja van arra, hogy ellenőrizze az ajánlatodban szereplő adatok helyességét; szerződést csak az ellenőrzés elvégzése után küld.
A szerződésajánlat visszaigazolást vezetés közben magadnál kell tartanod, mert az nem szerepel a kötvény-nyilvántartásban, amelyet közúti ellenőrzéskor elektronikusan le tudnak kérdezni.
Aki új tulajdonos és üzembentartó, vagy csak új üzembentartó lett, az átírás ügyintézéséhez elfogadják a szerződésajánlat visszaigazolást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!