Ha vettem egy autót és már megkötöttem a biztosítást, viszont még nincs befizetve azért büntet a rendőr? Azt írták, hogy 60 napom van rendezni, ha most még nem tudom, de a biztosítási ajánlat nálam van azt elfogadják igazoltatásnál?
Nem büntet. A rendőr sem azt ellenőrzi, hogy be van e fizetve vagy sem, hanem a biztosítás meglétét. Ezt a kockázatot a biztosító felvállalja amikor nem fizeted ki a soron következő csekket (korábban fizetted), akkor még 60 napig a biztosítás él.
Viszont a te esetedben kétlem, hogy biztosítást kötöttél volna. A megkötéskor az első részletet egybôl kéri a biztosító. Jól nézd meg mit “kötöttél” mert szerintem az csak egy biztosítási ajánlat, nem egy érvényes és megkötött szerződés. Ez neten megköthető bárki által és a bizonylat kinyomtatható. De ezzel még elvileg nem lehetne közlekedni, ezért keményen büntetnek.
#8 Nem igaz.
Már a biztosítási ajánlat is fedezetet nyújt.
A biztosítók bevállalják, úgyis te jársz rosszul, ha nem fizetsz.
"Az alkuszi megbízás beérkezését követően az alkusz megküld Önnek elektronikus úton egy biztosítási ajánlatot, melyet ki kell nyomtatni. Ezzel a dokumentummal már közlekedhet, tehát innentől kezdve érvényes kötelező biztosítással rendelkezik. Fontos tudni, hogy a kötelező biztosítás szerződés úgy is életbe lép, hogy Ön a díjat csak később fizeti meg. Ezt az időt nevezik a biztosítók türelmi időnek, mely jelenleg hatvan nap."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!