Ilyenkor ki fizet?
Pár hónapja vásároltam egy 0-km zsír új autót. Kaptam egy kavicsot autópályán, ami betörte az első parkoló kamerát. Ennek cserélése (javítás nem lehetséges ) br. 500.000 ft . Az előttem haladónak jeleztem (aki egyébként nem idegen számomra ), félreálltunk és elismerte a hibát amit ő okozott .
Kamera felvétel rögzítette az esetet és így nem volt belőle kérdés . Rendőrt hívtam, nem volt ittas és semmi egyéb . Ki töltöttük a lapokat stb, de az nem ő az gépjármű uzembetarto sem a tulajdonos . Valami Pesti kis autót bérelt mobil appal.
Ilyenkor mi a teendő? Fizet a kötelező a bér autótól vagy le leszek rázva?
Van casco de nem akarom a saját költségemre csináltatni mivel nem én voltam a hibás . Követési távolság be volt tartva.
Konzultált a bérlő a szolgáltatóval? Gondolom igen, az alapján töltöttetek kárbejelentőt.
Minden ilyen bérelhető autón van KGFB. A biztosító fog fizetni, ha elismerik a kárt.
A bérlőtől lehet behajtják egy részét a szerződésük szerint.
Autót vezetsz, közlekedsz. Az, hogy nekedrepül egy kő teljesen normális és átlagos dolog. Az előttedmenő nem tehet arról, hogy előtte remekül megvolt a gumi bordázatában, majd hirtelen kirepült. Vagy épp leszóródott egy teherautóról és átment rajta.
Azzal, hogy autót vezetsz vannak járulékos költségek. Fizesd ki és kész. Olyan üzletbe pedig nem szabad menni vásárláskor, hogy ezek később problémát okozzanak. Egy modern autónál vannak sérülékeny helyre épített több százezres szenzorok, és a műanyagok is vékonyabbak. Elütsz egy kismadarat, és simán milliós károd lehet. Ezt bele kell számolni, ezzel jár. Ugyanolyan dobós alkatrészek mint egy gumi ha defekted van, vagy egy szélvédő ha a kő betöri. Ha problémát jelent, nem kell olyat venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!