Ilyenkor ki fizet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja vásároltam egy 0-km zsír új autót. Kaptam egy kavicsot autópályán, ami betörte az első parkoló kamerát. Ennek cserélése (javítás nem lehetséges ) br. 500.000 ft . Az előttem haladónak jeleztem (aki egyébként nem idegen számomra ), félreálltunk és elismerte a hibát amit ő okozott .

Kamera felvétel rögzítette az esetet és így nem volt belőle kérdés . Rendőrt hívtam, nem volt ittas és semmi egyéb . Ki töltöttük a lapokat stb, de az nem ő az gépjármű uzembetarto sem a tulajdonos . Valami Pesti kis autót bérelt mobil appal.

Ilyenkor mi a teendő? Fizet a kötelező a bér autótól vagy le leszek rázva?

Van casco de nem akarom a saját költségemre csináltatni mivel nem én voltam a hibás . Követési távolság be volt tartva.

2024. júl. 4. 14:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
94%
Azért gondolj bele. Mész a pályán, és mögötted levő valaki megállít, hogy feldobtál egy kavicsot a szélvédőjére tejejjé 500 ezret. Elhinnéd neki? Nem menne fel a pumpa, hogy mi közöd hozzá? Ez nagyon nem egy reális szituáció, semmit nem tehet róla, hogy a gumiból kiszállt egy kavics. A közútkezelő talán, hogy nem takarította fel az útról. Ha ilyen túlelektronizált fost vesz valaki, akkor legyen pénze ilyen javításokra. Egy sima autónál ez max. 6-7000 ft a szélvédősnél.
2024. júl. 4. 14:21
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudod ráverni az előtted haladóra, annyira hibás, mint te. Örülj, hogy van cascod.
2024. júl. 4. 14:25
 3/18 A kérdező kommentje:

Itt nem a szélvédő sérült okoska, hanem az elülső parkoló kamera . Aminek darabja fél millió. Van casco-m képzeld, de nem akarok kidobni semennyi összeget ha nem muszály . Látszik az irigység és az ellenszenv a kommentodba, járj inkább kerékpárral vagy gyalog ha másra nem tellik :)

Egyébként van 2k fedélzeti kamera pont az ilyen dolgok miatt, így látszódik azon hogy tőlle származik a kavics ezért elismerte és nem kotekedett. Mellesleg ha ő bérelte az autot neki nem lesz plusz költsége csak a nyomorult biztositónak .

2024. júl. 4. 14:26
 4/18 anonim ***** válasza:
93%
#3 Na látod ez sem igaz, mivel a biztosítás költsége felmegy a bérbeadónak, azt pedig azon fogja leverni, aki bérelte az autót. Persze jogtalanul, mert nem tehet róla, hogy kavicsot dobott fel. Nem én nyafogok itt, hogy kaptam egy kavicsot és fizesse ki a másik aki nem tehet semmiről. Akkor kinek nem telik másra? Képzeld egy egyszerű autón nincsenek is ilyen kamerák, szóval nem is tud tönkremenni. Cascora javíttasd.
2024. júl. 4. 14:30
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem javítom cascora :) Képzeld el tudom milyen egy egyszerű autó, ha hiszed ha nem van 2 munkás autóm ami majdnem olyan öreg mint Szlovákia történelme . Megdolgoztam érte, nem szórom a pénzt azért van ilyenem is többek között .
2024. júl. 4. 14:46
 6/18 anonim ***** válasza:
93%
#5 Rendben, akkor élj azzal a tudattal, hogy valakit jól átvertél, mert nem az ő hibája volt. Amúgy ha nem szórnád a pénzt, nem vettél volna új autót, ugyanis ennél rosszabb befektetés nincs a világon. Főleg ha még hitelt is vettél fel rá.
2024. júl. 4. 14:52
 7/18 anonim ***** válasza:
94%

Ezt pedig max cascora tudod megcsináltatni, nincs az a biztosító, aki ezt kifizeti :D

De próbálkozz, ha muszáJ!! :)

2024. júl. 4. 15:00
 8/18 anonim ***** válasza:
92%

"Nem javítom cascora :)"

Akkor úgy marad :)

2024. júl. 4. 15:12
 9/18 anonim ***** válasza:
92%
Lesznek itt még nagyobb költségek is. Nem rugóznék ezen ennyit
2024. júl. 4. 15:53
 10/18 anonim ***** válasza:
93%

Hiaba ismeri el!

Regota nem kotelezo a sarvedo gumi autora.

A biztositoja meg nem fog fizetni.

Kofelverodes, na ez az egyetlen dolog amit en NEM ismernek el.

2024. júl. 4. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!