Ha már lemondom azt hogy én legyek az üzembetartó, akkor visszajár a biztosítás ?
Adott egy 23 éves gépjármű . Én vagyok az üzembentartó és édesanyám a tulajdonos.
A gépjármű elromlott, nem érdemes javitani . Egy hónapja fizettem be az éves kötelező biztosítást . A hónap végén le szeretnék kerülni a papirokról mint üzembe tartó, majd édesanyám ki vonatja a forgalomból mivel ő sem javítatja és nem is tudja eladni. A hátsó udvarban fog elporladni. Ilyenkor a biztosítótól visszakapom az éves díj fennmaradó összeget ?
Végleg kivonathatja úgy is a forgalomból, hogy előtte nem veszi vissza az üzembentartói jogot; a végleges kivonással az is megszűnik.
A forgalomból való végleges kivonatáshoz regisztrált bontóba kell leadni; ha nem vehet részt a forgalomban, akkor, ha van a környéken, akkor olyat kell választani, amelyik vállalja az elszállítást. A bontó kiállít egy bontási átvételi igazolást, azzal, a rendszámokkal és az okmányokkal lehet intézni a végleges kivonást kormányablakban, okmányirodában.
Ha megtörténik, be is jelentheted a biztosítónál, de automatikus elektronikus értesítést kapnak a kormányablaktól, okmányirodától. A túlfizetést visszatérítik.
3. Leírta.
Ideiglenesen ki tudja, de aztán fêlévente járhat be 2000 ft-ért meghosszabítani a vilag végéig.
Esetleg még meg lehet próbálni eladni pici pénzért vagy ingyen , a lényeg, hogy adásvételivel.
Milyen típus amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!